Rockorana 2012. – prva večer

Nakon godine pauze vratio se karlovački festoval Rockorana. Prvu večer izdvajamo nastupe LET-a 3 i Udrigraunda.

Za razliku od prvog izdanja kad su nastupali uglavnom punk bendovi ove godine organizatori su zaokrenuli prema mainstream vodama pa su u tom smjeru i složili line up. Uz bendove s off-scene, karlovačke Tahijeve kmetove i zagrebačke HC pionire Mous, tu su još nastupali Malehookers, LET3 i dugoreške nade Udrigraund.

O LET3 se i ne treba posebno pričati osim napomenuti neke nove verzije starih stvari u novom aranžmanu koje zvuče i dalje dobro. To se ponajprije odnosi na songove s Bombardiranja Srbije i Čačka gdje nema pratećih vokala, trubača i plesača nego bend udara direktno, pankerski i to i dalje jako dobro zvuči.

Udigraund su pravo iznenađenje obzirom na činjenicu od kud dolaze. To je neki miks bendova na razmeđi rage against the machine, dubioze i TBF. Iznenađujuće usvirano, nabrijano i OZBILJNO. Nikako ih se ne može usporediti niti s jednim od bandova i wanna be bandova s lokalne scene pa čak i začuđuje ozbiljan pristup svemu. Od samih početka na stageu izgledaju i zvuče uvjerljivo što očito tonci ne mogu pratiti pa je tako Udrigraund zvučao kao da tek kreću s tonskom probom, nepovezano i prazno što nikako ne ide kao loša kritika samom bendu. Definitivno bi se “tonci” morali informirati i o “drugačijim” vrstama glazbe i načinu kako to popratiti. Udrigraund zato palac gore što se ne bi moglo, bar u njihovom slučaju, moglo reći za ekipu iz miks pulta.

 


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*