RUIZ u Puli

stanica MIR, stream, podcast, centar za mlade pula metamedij zum21.03. Caffe bar Mimoza, Pula
Ruiz se vrlo teško mogu žanrovski odrediti ali svi koji su ih ikada čuli svjedoče o vratolomno žestokom i neposrednom nastupu s odličnim pop pjesmama koje zarazno odzvanjaju u ušima.

Ruiz su 2006. godine samoizdali EP Taste! a uz to snimaju “partizanski” spot za pjesmu „Porn stars from Mars” koji je postao mini legenda. Naime, snimljen u svega nekoliko sati i čak se pola godine zadržao na prvom mjestu glazbene top-liste u HRT-ovoj emisiji za mlade.

Bend je do sada odsvirao pedesetak koncerata u Hrvatskoj i Sloveniji, medu kojima i neke od vecih festivala poput VipINmusic Festivala, Art&Music-a te istaknutih kvarnerskih festivala Priredbe i Opatijskih Barufa. U Sloveniji su, nakon pobjede na regionalnom natjecanju bendova YounGunZ Tour 2008., svirali na najznacajnijim tamošnjim festivalima: LENT festival, TRNfest i ŠKISova tržnica.

Početkom 2009. u izdanju Sonic Doom Records-a izlazi im debut album Erupt! koji je svojevrsni of pjesama nastalih i prosviranih unazad 3 godine. Album je sniman analognim tehnikama na trake, a masterirao ga je cuveni Bob Katz, trostruki dobitnik nagrade Grammy.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*