Saint Vitus u Zagrebu: doom velikani u Vintageu

saint vitus vintageU Vintage Industrial Baru nastupili su rodonačelnici podzemnog dooma, Saint Vitus.

Turneju u okviru koje su posjetili i ZAgreb odrađuju sa svojim prvim vokalom Scottom Reagersom pa su očekivano i svirali albume s početka karijere  koje je upravo Reagers “ispjevao”. Naime, makar se pri prvoj najavi St. Vitusa u Zagrebu očekivao karizmatični Wino Weinrich on je zbog problema na protekloj turneji deportiran iz Norveške u Sjedinjene Države pa je bend došao s prvim, originalnim vokalom.

Obzirom na promjenu u bendu nije ni čudo da su gotovo u potpunosti svirali stvari s albuma na kojima je pjevao Reagers. Gig su otvorili s “Dark World”, te “One Mind” koje su sjajno otvorile nastup no za fanove Vitusa s Weinrichem bilo je premalo hitova iz druge faze. S druge strane, fanovi prvog albuma su došli na svoje jer je u potpunosti odsviran cijeli materijal od kojeg izdvajamo Saint Vitus, White Magic / Black Magic i završnu The Psychopath.
Saint Vitus su unatoč godinama i stotinama tisuća milja i dalje monolitni na stejđu, a svojim fanovima isporučuju sasvim solidnu količinu teških rifova.

Šteta što, iako se radi o bendu koji je američki odgovor na velike Black Sabbath, Vintage nije bio “krcat” čemu je sigurno kumovala i relativno skupa ulaznica. Kako bilo, u očekivanju Vitusa s Winom možemo sesamo ponadati dolasku ostalih velikana dobrog dooma, prvenstveno ljutog Pentagrama.

foto galerija


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*