Skindred na Tuborg stageu T-Mobile INmusica

22./23.06.Otok hrvatske mladeži, Jarun, Zagreb
Na ovogodišnjem T-Mobile INmusicu potvrđen je nastup velške četvorke SKINDRED kojeg je Kerrang magazine proglasio najboljim live bandom u Britaniji.
Poznati su po mješavini alternativnog rocka, heavy metala, punka i reggaea. Iza sebe imaju tri studijska albuma: “Babylon”, “Roots Rock Riot”, “Shark Bites And Dog Fights”, a nastupali su s imenima poput Korn, Him, Sevendust, Papa Roach, i drugima.

SKINDRED su osnovani 1998. godine u Walesu. Nakon razlaza benda Dub War, trojica članova, uključujući i pjevača Benjia Webbea, udružuju se u novi projekt. No ubrzo se Webbe povezuje s basistom Danielom Pugsleyom, gitaristom Mikeyem Demusom i bubnjarom Dirty Arya, a Skindred se službeno okuplja u sastav u kojem djeluje i dan danas.

Album prvijenac “Babylon” izdaju 2002. i 2003. “Babylon” biva dobro prihvaćen na metal underground sceni, no tek nakon reizdanja za izdavačku kuću Lava Records doživljava uspjeh i ulazi na top ljestvice te zasjeda na prvo mjesto Top Reggae Album Charts. Uslijedila je turneja s izvođačima kao što su Sevendust, Nonpoint, Papa Roach…Drugi album “Roots Rock Riot” izdaju 2007. godine, a prošle godine objavljuju “Shark Bites And Dog Fights”. Nastupit će na Tuborg stageu.

Diskografija / Studijski albumi

2002. “Babylon”
2007. “Roots Rock Riot”
2009. “Shark Bites And Dog Fights


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*