Soom T u Mediki

medika19.12. AKC Medika, Zagreb
U Mediku dolazi SOOM T, atraktivna škotska glazbenica i aktivistica.

Soom T je s petnaest godina pokrenula političku skupinu pod Y Network sastavljenu od mladih ljudi iz svih područja Glasgowa, s ciljem da svojim akcijama protiv lokalnih vlasti utječu na gradske promjene za obrazovanje, zdravstvo, benificije, okoliš te uređenja programa za mlade. Godine posvećivanja ovom projektu pokazale su se neplodne, osjećaj bespomoći kada su u pitanju pozitivne promjene u gradskim vlastima, na koje su oni kako kaže i sama Soom, imuni, natjerao je Soom da se okrene glazbi.
Od 1997. do 2000.godine Soom T postaje rezident MC na lokalnim uderground rave-ovima, sound systemima i klubskim večerima. Svoj glas koristi kao instrument s ciljem slanja prave poruke kroz što više različitih glazbenih žanrova.

Od 2000. to 2010.g, još uvijek politički aktivirana, pojavljuje se na preko pedeset komercijalnih i underground izdanja na kompilacijama, mixtapeovima, albumima, singlovima te spotovima izdanih preko dvadeset velikih labelova te onih nezavisnih poput, Mute (USA), Universal (USA), Ghostly International (USA), Scape (GER), Cooking Vinyl (USA)…
S preko 500 svojih pjesama u katalogu surađivala je s glazbenicima poput: The Orb, T.Raumschmiere, Senser, Asian Dub Foundation, The Bug, Miss Kitten, Bus, Jamie Lidell, Jahcoozi, Puppetmastaz, Rufus G Pointdexter, Monkeytribe, Mungos Hifi, Stefan Rogall, Tigerstyle, Trans world Orchestra, King Creosote, Bluebells, Warrior Queen, Jahcoozi, Tolcha, Fatjon of Five Deez te mnogim drugima. Nastupala je na mnogim etabliranim festivalima diljem svijeta, te je prihvatila glazbene nagrade poput BBC Fame Academy Music Bursary za njezin mukotrpan rad (2005), UK wide PRS Fopp Award sa svojom domaćom plesnom hip hop skupinom Monketyirbe (2005).

Soom T je prodala mnoštvo svojih ploča po cijelome svijetu, bez da je ikada potpisala za neki major label. Novi projekt od Soom T je No Step Project, koji je mješavina od elektro-clasha-grime,reggaea do industrial-house-techna.

Uz SOOM T tu su Trip to Zion & Balkan’s HI FI, kao i dj-i Junglist i Princ Shango.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*