Stoner-rock izdanje Delta Summer Street Sessiona

27.7. Rijeka
Delta Summer Street Session nastavlja u ritmu stoner-rocka, pustinje i teških masnih riffova uz varaždinski bend Drone Hunter, Deaf Season iz Slavonskog Broda te domaće GreeNmill i Uma Thurman.

Drone Hunter je vrlo jednostavan, groovy i heavy varaždinski instrumental stoner trojac bez fancy melodija i solaža. Sveden na samu sirovost, njihovom zvuku oduzimaju overthinked i overproduced aranžman te deru ravno iz srca i duše uživajući dok to čine.

Mladi i nabrijani dečki iz Slavonsko Brodskog benda Deaf Season odlučno praše pravi desert stoner. Loši uvjeti njihovog grada im ne pomažu u stvaranju no ovaj bend se ipak izbio kao mlade nade novo/starog zvuka koje su Doorsi furali u svojim vizijama dana provednih u pustinji.

GreeNmill su heavy stoner bend iz Rijeke. Glasno i moćno su karakteristike ovog novog benda, a publici ostavljaju da na skorašnjim koncertima saznaju što je mlin skovao okretajući pive, ideje i rifove.

Triperski štih, žestoke dionice i buka Riječkog stoner benda Uma Thurman traži više od samog slušanja glazbe. Poziva na duboko opuštanje uma s pokojom eksplozijom emocija dokazujući da se mogu vješto zavući u bilo koji žanr mjuze i dalje isplivati kao osebujan bend. S vlastitim indentitetom spremni su da sve poklonike stoner mjuze zakače pustinjskom olujom nazvanom Uma Thurman.

Podsjećamo, 1., 2. i 3.8.2013. u okviru festivala nastupaju riječke metal snage uz goste iz drugih država i gradova

četvrtak 1.8. : Cut the Cord, Monox i njemački Inward Effect
petak 2.8. Proklet, Czaar i Mesmera iz Trogira
subota 3.8. : Hatzer, Another Decade, Mutilated Evilution i zagrebački Godlike

(FB event: http://www.facebook.com/events/489297381145340).

Ulaz na ova događanja i dalje ostaje besplatan, no projekt možete podržati donacijama u donacijsku kutiju. Lagano ljetno druženje na uz umjetnost počinje od 15 sati, a sam koncertni dio programa zakazan je za točno 20:00 h.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*