Sumrak televizije i radija

Klasično emitiranje televizije i radija uskoro će izumrijeti, a mediji će se preseliti na internet, izjavio je američki sveučilišni profesor Kent Collins na dvodnevnoj konferenciji Digitalna tranzicija u medijima jugoistočne Europe koja je održana u Zagrebu.

Medijski stručnjak David Mathison pojasnio je kako danas, zahvaljujući društvenim mrežama poput Facebooka i Twittera, mnogi glazbenici i pisci svoje stvaralaštvo mogu prikazati i prodati široj publici bez uplitanja velikih nakladničkih kuća koje često autore prisiljavaju na potpisivanje nepovoljnih ugovora.

J. Eric Braun, konzultant za medijsku konvergenciju, približio je sudionicima kako se ona odvija u Velikoj Britaniji. Tako je BBC prije tjedan dana osnovao novi Odjel za društvene mreže.

Koliko su se mediji promijenili najbolje ilustrira podatak kako se konferencija mogla pratiti preko Facebooka i Twittera, a održana je i videokonferencija s Billom Densmoreom, direktorom Media Giraffe Projecta, koji se javio iz Massachusettsa.

Na konferenciji u organizaciji Fakulteta političkih znanosti iz Zagreba i veleposlanstva SAD-a u RH medijski djelatnici iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Srbije, Albanije, Makedonije i Kosova te studenti Fakulteta razmjenjivali su iskustva o medijskoj konvergenciji u našoj regiji.

James Foley, veleposlanik SAD-a u Hrvatskoj, TV studiju na Fakultetu političkih znanosti (FPZG) u Zagrebu u četvrtak je uručio donaciju vrijednu 23.000 dolara s namjerom unaprijeđivanja obrazovanje studenata i osposobljavanja za stvaranje multimedijskih uradaka za rad u konvergencijskom medijskom okružju. (zamirzine.net)


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*