Sunn o))): rodonačelnici drona u Šiški

Sunn07.09. kino Šiška, Ljubljana
Rijetko koji bend se toliko izbacio u globalnu glazbenu orbitu promovirajući tehnologiju kao njujorški SUNN O))). Kako zvuči njihov mračni “zid buke” provjerite početkom rujna u ljubljanskoj kino dvorani Šiška.

Uz Earth za SUNN o))) može se reći ako već nisu rodonačelnici, onda su sigurno najzaslužniji za popularizaciju drona i izvlačenje ovog podžanra iz prostora rezerviranog za najzadrtije eksperimentatore. Dvojac pojačan Attila Csiharom zaintrigirao je metal scenu, rijetko je omiljen kod kužerskih elektroničara, artista, konceptualaca, krastera i drugih željnih istraživanja novih bespuća glazbene zbiljnosti.

Bend je prošle godine izbacio novi materijal Kannon kojim nastavljaju iznenađivati glazbenu scenu. Iako je Kannon znatno komorniji i “lakši” (hmmm, što god to značilo u režiji riff-čarobnjaka) mistika se s ovim materijalom nastavlja.

Svi koji su gledali SUNN na stejđu mogu posvjedočiti o količini zvuka, vibracija, energije i mraka koji izlaze iz (doslovno) zida vintage pojačala marke SUNN što je više no dobra preporuka za provjeriti što se tu događa.

Ulaz je u pretprodaji 18 EUR a na ulazu 20 EUR.

FACEBOOK EVENT


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*