Ska uz Superhikse, punk uz Overflow

overflow superhiks21./22.06.Otok hrvatske mladeži, Zagreb
Brojnim poznatim imenima na ovogodišnjem INmusicu pridružuju se koprivnički Overflow te poznata makedonska ska-punk šestorka – Superhiks.

I dok su Overflow na krilima posljednjeg albuma široko prisutni na domaćim radijskim i televizijskim postajama ovjenčani hvalospjevima publike i kritike valja predstaviti i drugi punk bend koji će vjerojatno i dijeliti isti stage.

Radi se o makedonskom ska-punk sastavu Superhiks. Zahvaljujući prepoznatljvom i originalnom zvuku u kojem kombiniraju reggae, latino i balkanski etno izričaj, Superhiks su privukli najrazličitiju publiku željnu zabave.

Osnovani su 1994. kad su počeli kombinirati ska i hardcore/punk. Tijekom godina bend je doživio nekoliko promjena te danas imaju opaku brass sekciju (trombon, truba i flugelhorn) i perkusionista Gocu Naumova – Indijanca.

Prvi album “Čekaj be vikam, kade be malku” izdaju 2000. s kojeg je treći single “Rade” prikazivan je na brojnim europskim TV postajama, među kojima su i MTV Francuska i MTV Izrael.

Drugi album “Trumano” odjeknuo je Balkanom i priuštio bendu veliku europsku turneju, koja završava trosatnim nastupom u Skoplju pred 5000 posjetitelja. U svibnju 2006. izdaju live album “Live in Skopje” koji je za manje od 7 dana prodan u 35 000 primjeraka. Treći studijski album “And now… what?” objavljuju 2008. godine.

Tijekom godina Superhiks su svirali s Manu Chaom, Fun Lovin Criminals, Tito i Tarantula, Henry Rollinsom i mnogim drugima pa nije ni čudo da ih mnogi drže najznačajnijim makednoskim izvoznim proizvodom, bar što se tiče urbane glazbe.

Diskografija:

Čekaj be vikam, kade be malku (2000.)
Trumano (2003.)
And now …what? (2008.)


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*