Tarja Turunen iz Nightwish u Tvornici

Tarja Turunen iz Nightwish u Tvornici06.10. Tvornica Zagreb
Bivša pjevačica popularne finske metal skupine ”NightwishTarja Turunen, nastupiti će u zagrebačkom klubu Tvornica u sklopu turneje ”Final Storm Tour” na kojoj predstavlja posljednji samostalni album ”My Winter Storm”.
Nakon uspješnog nastupa finske skupine Nightwish u travnju ove godine, Hrvatsku će posjetiti i bivša pjevačice te metal skupine Tarja Turunen.

Glazbena priča ove školovane glazbenice počinje 1996. godine kada je sa školskim kolegom Tuomasom Holopainenom osnovala jedan od najpoznatijih heavy metal bendova današnjice – Nightwish. Prije nastupa s Nightwish, Tarja je bila poznata u uskom krugu glazbenika po svom posebnom glasu, a imala je i nekoliko zapaženih solo nastupa u rock baletu Evankeliumi Finske nacionalne opere.
Rad u Nightwishu završava 2005. godine kad su ostali članovi benda zamolili Tarju u otvorenom pismu javnosti da napusti bend pravdajući se njezinim promijenjenim stavovima i gramzljivošću za novcem i slavom. Tarja je odgovorila na njihove optužbe također napisavši otvoreno pismo.
Tarja je 2006. godine snimila božićni album Henkäys Ikuisuudesta koji je izdan samo u Finskoj, da bi već sljedeće godine izdala svoj drugi samostalni album ”My Winter Storm” i ubrzo krenula na svjetsku turneju. Tijekom posljednjeg dijela turneje ”Final Storm Tour”, 06. listopada posjetit će i zagrebačku Tvornicu.

PRODAJA ULAZNICA
Ulaznice po cijeni od 180 kuna kreću u prodaju 06. srpnja na svim prodajnim mjestima Ticketproa .


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*