Techno Night u Splitu

novi sad hardcore punk koncerti pismo report milica31.01. Master’s Club, Split
Groove Is In The Heart jedan od elektroničkih glazbenih projekata nastalih iz OmegaRitam Records & Event-a 2005., s ciljem kvalitetnog predstavljanja i promoviranja elektroničkih izvođača ovaj put predstavlja Techno večer u Splitu 31.01.2009. u klubu Master’s. Nastupaju Ivan Komlinović, Pero FullHouse, Luka Lukač i Djolaja. Pero i Ivan dva neumorna DJ-a elektroničke scene u Hrvatskoj, na jednom mjestu? Na vrhu svojih karijera, mogu pružiti jedino Techno spektakl!

Ivan Komlinović je rođen 22.06.1976.god. u Zagrebu. Od svog ranog djetinjstva bio je povezan s raznim tipovima glazbe, s 13 godina počeo se zanimati za razvoj Hi-Fi tehnologije obilazeći razne specijalizirane trgovine s takvom opremom. Stekaviši predznanje ubrzo je počeo samostalno raditi i ušao je u svijet elektronike. Kao DJ počeo je nastupati početkom devedesetih, nakon kratkog eksperimentiranja s elektroničkom glazbom prepoznao je svoj stil u Technu.Godinama se intenzivno bavio promatranjem, praćenjem cijele scene i provođenjem po nekoliko stotina sati vježbajući miksanje i razne DJ pokrete. Danas nosi titulu jednog od najautentičnih i najinovativnih DJ-a u Hrvatskoj. Oni koji su ga slušali znaju da nije spreman pokoriti se željama publike, ali cilj mu je oživjeti publiku s glazbom i pristupom, koji su primjereni prostoru, raspoloženju i njegovom vlastitom doživljaju trenutka, u kojem pušta. Nikada unaprijed ne planira što će puštati ali se uvijek drži nekoliko pravila, koja se drugačije prezentiraju za svaku priliku posebno naime svaki set mora imati svoj uvod, zaplet, radnju i rasplet. Dosad je nastupao s najeminentnijim imenima elektronske glazbe, kao što su: Jeff Mills, Claude Young, Derrick May, Oxia, Craig Walsh, Plastikman, Billy Nasty, Mr.C, Marco Carola, La-Di-Da, Misjah, Tim Taylor, Thomas Schumacher, Rino Cerrone, C1, Ben Long, Jel Ford, Terry Francis, Jean-Marie Kone, Umek, Valentino Kanzyani, Pero-FullHouse, Colin Dale, Chris Finke.
Osim DJ karijere Ivan se posvetio i producentskom radu. Prva etiketa na kojoj izlazi je njegov samostalni EP za Londonski Escape, koji vodi njegov dragi prijatelj Craig Walsh, a nalazi se pod PRIME distribucijom. Remix stvari “Silver Strawberry” napravio je jedan od najvećih ljudi današnjeg Techna Bryan Zentz (Virginia, USA). Jedna stvar mu se nalazi na etiketi Omegaritam, a broj njegovih izdanja već doseže profesionalnu brojku od nekih 10-ak komada. Radio je mnoge remixe, a brojni DJ-evi su vrtili upravo njegove produkcijske materijale, kao npr. Laurent Garnier, Carl Cox, Trevor Rockcliffe i još mnogo svjetskih DJ-a.

Pero FullHouse jedan je od najpoznatijih hrvatskih klupskih DJ-a i promotora elektroničke plesne glazbe na ovim područjima. Sudjelovao je u pokretanju Hrvatske Techno scene početkom devedesetih. Opčinjen i inspiriran Minimal i Detroit Technom , danas je njegov set evoluirao u egzotičnu kombinaciju Techna, Minimala i naravno, uvijek prisutnog Detroit Techna.U svojoj 15 godišnjoj karijeri svirao je skoro u svakom klubu na području bivše države, te je imao nakoliko značajnijih izleta u poznatije europske klubove i festivale.
Pokretač je prvog Hrvatskog časopisa za elektroničku glazbu techno.hr, te je vlasnik i pokretač prve Hrvatske Techno etikete OmegaRitam Records i njene podetikete AlfaRitam za koje snimaju eminentna domaća i strana imena kao što su: Bryan Zentz, Funk d’ Void, dA frESh, Anton- X, Tim Taylor & Thor 54, Tony Thomas, Oxia, Jeff Bennet, Southsoniks, Marcus Stork, Alenia, Inigo Kennedy, Ivan Komlinović, Edy C i mnogi drugi.
Njegov Cd mix Pero FullHouse – Live @ Aurora iz 2002. prvi je službeno izdani Cd mix tog žanra u Hrvatskoj. Dvije godine kasnije izdao je Teclectic mix koji ga je još više učvrstio na vrhu Hrvatske scene i potvrdio kao neumornog promotora elektroničke glazbe u Dalmatinskoj regij i šire.Tome u prilog ide i činjenica da je Pero na svojim noćima OmegaRitam Night, Groove Is In The Heart, House Nation, 100% Plugged i Urban Guerilla ugostio svjetsku kremu kao što su: Carl Cox, Laurent Garnier, Jeff Mills, Derrick May, Tiefschwarz, Swayzak, Stacey Pullen, Mr C, Luke Slater, Richie Hawtin, Claude Young, Terry Francis, Westbam, Layo & Bushwacka, Agoria, Kevin Saunderson i mnoge druge.
Upravo, zaslugom njegovih partija primoštenski klub Aurora postao je planetarno popularan.
U ljeto 2006. na 150. rođendan Nikole Tesle, čiji je veliki fan, s nekolicinom istomišljenika pokrenuo je portal http://www.muzikanastruju.com koji se bavi isključivo underground elektroničkom glazbom. Portal je u kratkom vremenu prepoznat kao kvalitetna alternativa glazbenom mainstream-u, koji nas okružuje te je postao virtualno okupljalište DJ-a, producenata, partygoera i svih zaljubljenika u elektroničku glazbu s ovih prostora.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*