TJEDNI AKT. 2 / 11-03-2019

Što Vam donosimo ovaj tjedan…

Kultura prije: “SKUC – politika – građani – SKUC”
U ovotjednoj rubrici Kultura prije, donosimo vam tekst iz jednog od ranijih brojeva PLANet magazina, iz lipnja 2002. godine o Maloj sceni. “Je li ovaj broj PLAN.et jedan od posljednjih, kakva je situacija sa Klubom SKUC-a na Maloj sceni i hoće li SKUC preživjeti…”, počinje.

Samoposluga #2: Tribina “Od Scene do Hrvatskog – društvenost i kultura u centru”
U srijedu, 13.03. s početkom u 18h na Maloj sceni Hrvatskog doma održat će se tribina “Od Scene do Hrvatskog – društvenost i kultura u centru”, koju će moderirati Manuela Kasunić (KA-MATRIX.) Kao što smo najavljivali, cilj je ove tribine u sklopu projekta “Hrvatski dom u centru”, građanima približiti trenutne okolnosti na Maloj sceni i u Hrvatskom domu, pojasniti razloge zagovaranja osnivanja društveno-kulturnog centra i potaknuti ih na praćenje i aktivno uključivanje u proces. U ovotjednoj Samoposluzi donosimo transkript tribine!

Kultura danas: Dosta je rezova!
Je li do nezainteresiranosti javnih medija i elektroničkih publikacija, gledanja u vlastiti pupak, zadovoljstva rezultatima natječaja Ministarstva kulture ili nezamjetnog broja lokalnih samostalnih umjetnika – u Karlovcu ni riječi o stanju i nezadovoljstvu u široj (šire od lokalne) nezavisnoj sceni koje se formuliralo u inicijativu “Dosta je rezova”. Udruge Blok, Eurokaz i Domino početkom siječnja ove godine odlučili su javno izraziti nezadovoljstvo s netransparentnim dodjeljivanjem sredstava bez obrazloženja o dodjeli i odbijanju, pa čak i prosvjedovati. Početkom ovog mjeseca – veljače – prvi su artikulirali i prigovore na Nacrt prijedloga Zakona o samostalnim umjetnicima. Malo više o “Dosta je rezova” ovaj tjedan na PLAN.et magazin u “Kultura danas”.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*