TRANSART 2010

 labin art transart09.-29.09. Kulturni centar ‚Lamparna’, Labin
U labinskoj Lamparni održava se deseti po redu transdisciplinarni umjetnički festival i laboratorij Transart u sklopu kojega se organizira, kao uvod u sam festival, party pod nazivom Back2Rave2 gdje nastupaju Petar Dundov i DJ Eelke Kleijn.

Back2Rave2 nastavak je istoimenog partya, održanog 10. travnja 2010. godine u KUC-u Lamparna u Labinu. Vodeće ime koje dolazi u Labin je Eelke Kleijn, koji po prvi puta posjećuje Hrvatsku.

Eelke Klejin je mladi nizozemski DJ i producent, koji svoju karijeru započinje 2003. godine, a već 2006. godine njegov potencijal prepoznat je od strane legendarnog Nick Warren-a, koji njegov singl „8 bit era“ svrstava u Global Underground kompliaciju. Ključni trenutak njegove karijere je izdavanje njegova prvog albuma “Naturally Artificial”, za „Global Underground“ label, što ga lansira u sam vrh svjetske elektronske scene, te omogućuje nastupe na svim većim svjetskim eventima elektronske glazbe (Moonpark, Dance Valley, Extrema Outdoor i Sensation, te u svjetski poznatim klubovima Warung i Privilege Ibiza).

Eelke je također pokrenuo svoj label „Outside The Box Music“, kao i istoimeni radio show koji je postao internetska senzacija. U najavi je i izlazak njegova drugog albuma, „Untold stories“, koji će izaći na etiketi “Manual Music” neposredno nakon njegova gostovanja u Labinu, a karakterizira ga to što će na „Untold stories“ turneji po prvi puta izvoditi svoj 60-minutni live nastup.

Standardnu Back2Rave postavu čine Petar Dundov i Zero iz Zagreba, Seraphim Codex iz Bjelovara te mladi labinski dvojac Andrej & Dropi.
Za vizualizacije će se pobrinuti T.J. Jelinek iz Austrije koji je ujedno i gostujući umjetnik na Transart Festivalu.

Party započinje u 22 sata, a završava u 6 sati ujutro. Ulaznica iznosi 50 kuna i može se kupiti na ulazu KUC-a Lamparna.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*