Traže se filmovi za 40. reviju!

28.-30.11. kino Tuškanac, Zagreb

Revija hrvatskog filmskog i video stvaralaštva održat će se u zagrebačkom kinu Tuškanac od 28. do 30. studenog, a organizatori jubilarne 40. revije otvorili su svoja vrata za prijavu filmova.
Svi filmski autori iz Hrvatske pozvani su prijaviti svoje neprofesijske filmove u natjecateljski revijski program kako bi se natjecali za jednu od nagrada koju dodjeljuje peteročlani stručni žiri.Rok za prijavu filmova, bez ograničenja po filmskim rodovima, žanrovima, ili trajanju, istječe 11. listopada, a pravilnik Revije, kao i prijavnicu za svoje filmove možete pronaći na službenim stranicama Hrvatskog filmskog saveza.

Revija hrvatskog filmskog i videostvaralaštva organizira se svake godine u drugom gradu, a ove je godine domaćin jubilarne 40. revije hrvatskog filmskog i videostvaralaštva grad Zagreb. Razlog tomu je jedinstvena obljetnica koju slavi Kinoklub Zagreb, najstariji neprofesijski filmski klub u ovom dijelu Europe.

Osnovan davne 1928. godine na inicijativu Maksimilijana Paspe, Oktavijana Miletića, Toše Dapca, Ljudevita Greisbacha i desetak drugih entuzijasta kao Kinosekcija pri Foto klubu Zagreb, Kinoklub Zagreb ubrzo postaje okupljalište brojnih autora i zaljubljenika u film što je i danas nakon 80 godina uspješnog djelovanja.

Uz Kinoklub Zagreb suorganizator Revije je Hrvatski filmski savez.

preuzeto: Kulturpunkt


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*