Tribina Direktna akcija u borbi za kulturna dobra

Direktna akcija u borbi za kulturna dobra nepokoreni grad27.6. 18:00 Centar za mlade na Gazi, Karlovac
Tribina Direktna akcija u borbi za kulturna dobra nudi teorijske okvire direktne akcije kao jedne od nezaobilaznih metoda direktnodemokratskog organiziranja.

Na tribini će biti istaknuta razlika između građanskog neposluha i dugotrajnijih oblika djelovanja, primjerice okupacija napuštenih prostora (splitski Dom omladine, zagrebačka Medika, riječka Hartera itd.) ili javnih gradskih površina (borba za obranu Varšavske ulice u Zagrebu) pa sve do kraćih akcija (poput prikupljanja knjiga iz zapuštene političke škole u Kumrovcu).

Tribina se organizira u okviru festivala nezavisne kulture Nepokoreni grad.

Voditeljica tribine je Dijana Ćurković.

o voditeljici:
Dijana Ćurković diplomirala je kroatistiku i anglistiku na Filozofskom fakultetu u Splitu i trenutno je doktorandica na kroatistici Filozofskog fakulteta u Rijeci. Od 2008. zaposlena je kao asistentica na Odjelu za dijalektologiju Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje. Članica je sindikata Akademska solidarnost, aktivno je podržala studentske borbe za javno financirano visoko obrazovanje te radničke borbe protiv korumpirane sprege krupnog kapitala i vlasti. Od novijih projekata ističe nezavisnu inicijativu Direktna demokracija u školi.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*