Trostruki koncert u Čakovcu

Trostruki koncert u Čakovcu hexenbrutal vuneny24.04. 21 h Prostor, Čakovec
U čakovečkom Prostoru ekipa iz ACT-a organizira trostuki koncert: Vuneny (BIH), HEXENBRUTAL (SLO), POPSIMONOVA (HR). Upad je 35 kn.

Bend Vuneny nastaje početkom 2003. godine suradnjom Andrijana Zovke (klavijature i mašine u electro – core bandu Handle with Care) i Nedima Ćišića (gitare u dark pop bandu Mara; jedan od osnivača Alternativnog Instituta, mostarskog centra za nezavisnu produkciju – Kolaps publishing: books & music). Dvojica muzičara kao prvi zajednički projekt, na poziv Festivala kratkog filma u Mostaru, rade soundtrack za eksperimentalni nijemi film Phillip Garella, “Le Revelateur” (F, 1968.)., a nešto kasnije iste godine dvojcu se, kao perkusionist i gitarist pridružuje Asmir Šabic (Alternativa Nova, UltraRed Orchestra). U posljednje 3 godine, Vuneny su odsvirali više od 250 koncerata u 15 europskih zemalja, napravili 3 filmska soundtracka, 2 albuma, te nekoliko remiksa, multimedijalnih i eksperimentalnih zvučnih projekata itd…

Kontinuiranim ekperimentiranjem zvukom i istraživanjem otvorenosti forme, Vuneny se kao projekt ostvaruje i u suradnjama s drugim umjetničkim crossover formama, te se tako pretvara u dinamični work in progress, koji se neprestano nadograđuje i disperzira. Muzika koju Vuneny radi istovremeno je hibridna, kontaminirana, eklektična, hiperstilizirana, ekpresionistička.

Hexenbrutal je noise duo kojeg čine Iztok Koren-MR. Brutal (bubnjevi, ritam mašina, vokal) i Matej Kolmanko-DR. Hexen (ritam mašina, sintisajzer, efekti, vokal, sempler). Njihova glazba je spoj hard-core-a i buke, plesna i teška. Njihovi nastupi se razlikuju od koncerta do koncerta. Od najznačajnijih nastupa HexenBrutal, izdavajamo nastup u Ljubljani kao predgrupa američkim Lightning Bolt (klub Menza Pri Korito) te nastup u Grazu (Klub Postagarage) kao predgrupa njujorškim Dälek. Na tom koncertu Oktopus iz Dälek je izjavio: “Mislio sam da smo mi najglasniji bend na koncertima, ali poslije ovog, vidim tko je glasniji i bučniji.” HexenBrutal će uskoro objaviti album i za američko tržište, a u planu je i turneja po Americi 2011. godine.

Iza pseudonima Popsimonova krije se Lana Jastrevski, suosnivačica ugaslog dueta Dekolaž. Electro-pop-industrial glazbenica Popsimonova će u Prostoru predstaviti svoj samostalni materijal.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*