Udar groma 2017. _ 1. večer

Prva večer Udar Groma opravdala je očekivanja mnogobrojnih ljubitelja žestoke glazbe. Uz lokalnu publiku na ovogodišnje izdanje stigao je i velik broj gostiju iz Zagreba, Pule, Dalmacije, Ljubljane.

Večer su otvorili mladi i sve uspješniji karlovačko-dugoreški Stained Hand pojačani s novim bas gitaristom. Odlično ozvučenje i rasvjeta omogućili su publici da u potpunosti doživi neo power violence koji izvodi mlada četvorka.
No Trivia Peddlers iz Pule čine poznata imena i članovi više kultnih imena, Nulla Osta, SMC i Red Tape, a ovim projektom vraćaju se u glazbene 80-te i američki hardcore punk kombiniraju sa suvremenim punk n rollom na tragu norveških Turbo Negro.
Disbaja, po mnogima najbolji bend večeri, sviraju metalizirani 80’s dbeat, privukli su publiku do pozornice. Žestoka i uigrana svirka bez pauze između pjesama obilježje su ovog sastava. Prema riječima sveprisutnog pjevača Mitje, bend intenzivno radi na novim materijalima i stalnim koncertima.
Left To Starve, mladi heroji karlovačkog crust punk sludgea, iz koncerta u koncert potvrđuju svoj potencijal. Glazbena vožnja iz najsporijih dijelova u brze dionice, ultimativan gear i inovativan pristup već sad podsjećaju na američke sludge prvake Graves at Sea. Sa stalnim probam i kroz mnogobrojne svirke širom Europe LTS istražuju mogućnosti kombiniranja više glazbenih podžanrova kako bi stvorili jedinstveni glazbeni doživljaj.
Bend koji smo morali u Karlovcu čekati dugih 13 godina pulski su Nulla Osta. U međuvremenu svojim double bass crust pankom osvojili su brojnu publiku na europskim i američkim turnejama. Nulla Osta, naime, od samih početaka nastupaju bez gitare koju, više nego uspješno zamjenjuje druga bas gitara. Večer su zatvorili stari znanci, Krlja iz Zagreba. Ova četvorka isporučuje neograničenu količinu dobro upakiranog death grinda pa nije ni čudo da ih publika nije pustila s pozornice. Kroz svoj sat i pol dugi nastup odsvirali su uspješnice s proteklih izdanja uz više pjesama s novog albuma koji je u pripremi.
U svakom slučaju može se reći da je prva večer četvrtog Udara bila puni pogodak, što potvrđuju brojni komentari od strane članova bendova i publike.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*