Predstavnici udruga s gradonačelnikom o Hrvatskom domu

KARLOVAC – Članovi organizacija potpisnica otvorenog pisma povodom uređenja dijela Hrvatskog doma pozvani su na sastanak s karlovačkim gradonačelnikom Damirom Jelićem i pročelnicom UO za društvene djelatnosti Andrejom Navijalić gdje su izvješteni o trenutnoj situaciji s prostorima za nezavisnu kulturu i mlade te radovima na Maloj Sceni.

Pozdravljena je inicijativa udruga koje se bave nezavisnom kulturom i interes za sudbinu jedne od problematičnih infrastruktura u gradu Karlovcu te način postavljanja pitanja javnoj upravi. Odgovoreno je na neka od pitanja postavljenih u pismu, informirano o odnosima s aktuelnim koncesionarom Hrvatskog doma, potrebnim građevinskim zahvatima te modelima obnove, uređenja i financiranja radova.

Predstavnici udruga još jednom su spomenuli kako nije iskomunicirano je li prostor kluba Mala Scena najpogodniji prostor za što se trebalo nastaviti proces javne rasprave sa svim potencijalnim korisnicima. Podsjećamo, posljednji sastanak s predstavnicima udruga zainteresiranih za uređenje prostora Hrvatskoga doma održan je u ljeto 2010. godine.

Također se pozvalo da Grad Karlovac javno obznani odgovore na pitanja postavljena u pismu te se odredi datum pokretanja dijaloga sa zainteresiranom javnosti i budućim korisnicima.

Tijekom sastanka bilo je riječi i o spornom ugovoru s HSS-om koji trenutno upravlja zgradom koja je tijekom posljednjih desetak godina u sve lošijem stanju. Za daljnju komunikaciju i početak dijaloga o sudbini zgrade alii pitanju prostora za nezavisnu kulturu gradonačelnik je delegirao UO za društvene djelatnosti da već u ožujku krene s javnim savjetovanjima po pitanju daljnje sudbine Male Scene i Hrvatskog doma. @


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*