Uskoro 18. filmska revija mladeži i 6. Four River film festival

18. filmska revija mladeži karlovac 6. Four River film festival11. do 14.09. Karlovac
Filmovi, tribine, koncerti i gosti iz Hrvatske i svijeta i ove će godine sredinom rujna obilježiti 18. filmsku reviju mladeži i 6. Four River film festival.

Tijekom četiri festivalska dana u Karlovcu će biti prikazano 78 filmova s 5 kontinenata.

Osim natjecateljskog programa koji se održava u Gradskom kazalištu Zorin Dom, na ostalim lokacijama (kino Edison, Stari grad Dubovac, Gradski muzej, Knjižnica za mlade) održat će se popratni program.:

13./14.09. Stari grad Dubovac u 21.30
Nekad laureati Revije i Festivala, a danas?
Program ugošćuje nekadašnje pobjednike i pokazuje gdje se oni danas nalaze na svojem profesionalnom putu. Ovogodišnji gosti su Bruno Mustić iz Splita koji će se publici predstaviti sa svojim prvim dugometražnim filmom Glazbena kutija te Libanonka Jude Chebab koja je na prošlogodišnjem izdanju Revije i Festivala sa svojim dokumentarnim filmom Iza šatora odnijela nagradu za najbolji dokumentarni film i nagradu publike. Ove godine okupljeni će imati priliku pogledati njezin film Netko iz Bejruta. Uoči projekcije u razgovoru s publikom Jude će napraviti i mali case study svog dokumentarističkog stila.

Kino Edison
Filmski 5+ program
Svaki dan u 10.30 prikazani će biti animirani filmovi Igor i Avanture male Chirico, te kultna ostvarenja hrvatske dječje kinematografije – Imam dvije mame i dva tate i Kapetan Mikula Mali.

Gradski muzej
program Srednjoškolci predstavljaju Srednjoškolcima – prezentacija četiri filmska festivala odnosno programa namijenjena srednjoškolcima – Slobodna Zona i Kratka forma iz Srbije, REC iz Njemačke i Dubrovnik Film Festival iz Hrvatske.

Knjižnica za mlade
Edukativni program koji se ove godine sastoji od pet radioničkih i teorijskih programa: radionice plesnog filma pod vodstvom Vere Vrbanac Mitrović, radionice video spota mentora Jure Troje, radionice fotografije pod pokroviteljstvom Canona, radionice Forum kazališta u suradnji s Udrugom Stope koju će voditi Ivana Štedul i teorijskog predavanje na temu američkog nezavisnog filma koje će držati članica žirija Maureen Carrieg.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*