Uskoro počinje Velesajam kulture

15.-18.12. Studentski centar , Zagreb
Ovogodišnji Velesajam kulture donosi raznovrsne kulturne programe: predstave, performanse, ples, filmske projekcije, likovnu i glazbenu umjetnost, dizajn, radionice…

Ulaz na sva događanja je slobodan.

U Galeriji SC predstavit će se mlađa generacija ruskih umjetnika u programu „Once upon a present / Bilo jednom u sadašnjosti“ koji će ujedno označiti i završni segment programa Slobodne veze: Linije kretanja usmjerenog ka istočno europskim suradnjama.
U istom prostoru održat će se i stalni program ‘Reci više’, na kojem će sudionici predstaviti nove ideje iz svijeta umjetnosti.

U filmskom dijelu programa „XX“, predsytaviti će se mlade hrvatske filmašice, od kojih su neke već polučile i međunarodne uspjehe, poput Dalije Dozet, Nede Radić, Sonje Tarokić, Hane Jusić i drugih…

Tu su i predstave; „Love will tear us apart“ u koreografiji Saše Božića,„Medeja“ redateljice Marine Petković Liker, “Ma and Al“ u režiji Ivice Buljana, “15.12.2011.” tursko-njemačke koreografkinje Begüm Erciyas te predstava pod nazivom „Nafta“, u brazilsko-hrvatskoj koprodukciji, premijerno izvedena na ovogodišnjem festivalu „Perforacije“.

Legenda eksperimentalnog kazališta Damir Bartol Indoš uvest će posjetitelje u svijet sukoba u glazbenom performansu „Kriegsspiel/ Game of war: igra rata“.

U programu Podvelesajam znanosti, fizičari, kemičari i biolozi odgovarat će na pitanja kako je biti znanstvenik? Čemu služe eksperimenti i kako eksperimentirati?

Na Velesajmu kulture predstavit će se i novomedijski projekt Kulture promjene Hacklab I’MM te projekti nastali u sklopu radionica Artduino i Hackteria. U suradnji s medijskim labom „Ljudmile“ iz Ljubljane organizirat će se radionica izrade theremina te zajednički jam session s jazz muzičarima iz Hrvatske i Rusije.

Uz navedene programe, izdvaja se promocija knjige „Soundtrack života“ novinara i kritičara Angela Jurkasa, dvodnevna manifestacija „Modni salon“ na kojoj će 15-ak najzanimljivijih mladih hrvatskih modnih dizajnera predstaviti svoj rad te filmsko-ekološki kviz naziva „Kviz velesajamskih gradova“ by Dada Jihad (Mario Kovač i co).

Nevladina udruga, Sindikat biciklista koja se bavi promocijom biciklizma, zaštitom prava biciklista, unapređenjem uvjeta za bicikle te širenjem kulture biciklizma, na festivalu će sudjelovati s nizom predavanja, tribina i radionica.

U glazbenom dijelu nastupa eksperimentalni jazz trio iz Moskve Jazzator, koji će osim koncerta održati i i jazz radionicu (pjevanje i kompozicija) i jam session s nekoliko zagrebačkih jazz glazbenika, te nekoliko hrvatskih dj-a.

Više informacija uskoro potražite na www.sczg.unizg.hr odnosno na službenim stranicama festivala http://velesajam.sczg.hr.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*