“Večer čudovišta” na završetku Nove magije!

12.11. 20:00 Pogon, Zagreb//
„Le Soir des Monstres“ (Večer čudovišta) naziv je predstave jednog od pionira novomagijskog žanra Etienne Saglija. Projekcija snimke ove predstave održati će se 12. studenoga u 20:00 u konferencijskoj dvorani Pogona.

„Le Soir des Monstres” (Večer čudovišta) odvodi nas u mračni svijet burtonovske atmosfere gdje glavni junak proživljava košmar u kojem se množe papirnate zmije, ali i žičane ptice. Izvedba predstave koja je svojevremeno otvorila osmi Festival novog cirkusa, a koju je Saglio posvetio “čudovištima koja spavaju ispod naših kreveta” sad je u obliku video snimke dostupna i publici koja ju je svojevremeno možda propustila.

Projekcija snimke predstave francuskog umjetnika ujedno je i završni element projekta „Nova magija“ kojeg je u 2014. godini provodila splitska izvedbena kompanija ROOM 100 u partnerstvu s Malom perfomerskom scenom (ZG). Zadrom snova (ZD) i udrugom Škatula (RI) te u suradnji s mrežom udruga Clubture. Koristeći alate izložbe, predstave, radionice i sada videa, splitskoj, riječkoj i zadarskoj i zagrebačkoj publici pobliže se predstave novomagijski umjetnici koji koristeći kreativni potencijal starih iluzionističkih tehnika te uz upotrebu novih tehnologija i dramaturgije posljednje desetljeće stvaraju novi izvedbeni žanr u suvremenoj cirkuskoj umjetnosti.

Ulaz na „Le Soir des Monstres“ je besplatan, a najsretnije posjetitelje očekuju i nagradne ulaznice za nove predstave Festivala novog cirkusa – gostovanja australskoga Casusa 16. i 22. studenoga na Sceni Travno.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*