Veliki prasak u Studentskom centru!

stanica MIR, stream, podcast, poluga Karlovac10.-15.12. Studentski centar, Zagreb
Tema 6. Velesajma kulture, koji i ove godine organizira Kulture promjene je Svemir.
U skladu s dinamičnošću svemira, organizatori će tijekom šest dana festivala Studentski centar pretvoriti u Svemirski centar. I ove će festivalske godine biti predstavljen niz edukativnih, zanimljivih te zabavnih programa.

U suradnji sa zagrebačkom Zvjezdarnicom, posjetitelji Velesajma moći će, uz prigodno predavanje, uživati u promatranju zvijezda iz prostora same Zvjezdarnice.

Voditelj planetarija Tehničkog muzeja, Ante Radonić, održat će predavanja o svemirskim misijama te o bojama dalekog svemira, a Astronomsko društvo “Beskraj” o amaterskoj astronomiji te putem izložbe fotografija zvijezda, maglica i kometa predstaviti ljepotu svemira.

U sklopu likovnog programa, svoje ideje i radove predstaviti će mladi umjetnici, a mjesto na ovogodišnjem Velesajmu ima i projekt Reci više. Niz mladih kreativaca ima priliku u 25 sekundi i pomoću 25 slika prezentirati svoj rad.

Za kazališni dio ovogodišnjeg Velesajma kulture pobrinut će se Marija Šćekić, multimedijalnom plesnom predstavom Human Error te postfestivalskom radionicom vizualnog programiranja u real time-u. Human Error simbolički je prikaz tripartitnosti čovjekove strukturne građe (tijelo, duša, duh), a ujedno i stvarni prikaz ljudske nemoći pri razdvajanju emocija i razuma te dostizanju savršenstva.

Svoj premijerni nastup na Velesajmu kulture imat će novi projekt Kulture promjene, Književni salon.

Filmski program selektirali su Iva Kovač i Elvis Krstulović, koji će približiti Svemir na velikom platnu, a stalni suradnici Kulture promjene, Skate klub Shpaolin, organizirat će premijerno europsko prikazivanje nekoliko filmova na temu skateboardinga i snowboardinga. Biti će prikazan i novi dokumentarni film u produkciji HRT-a, Zvjezdani glasnik redateljice Nane Šojlev, o utemeljitelju moderne astronomije Galileu Galileiju, koji je zbog svojeg sukoba s Inkvizicijom postao najproučavaniji slučaj u povijesti zapadne kulture.

Filmski laboratorij Kulture promjene Klubvizija predstavit će projekt naziva “Film šeta gradom“, rezulatat radionica snimanja i razvijanja 8mm i 16 mm filmske vrpce.

Na ovogodišnjem Velesajmu predstavljen će biti projekt srpske umjetnice Ljudmile Stratimirović, naziva „Moda za ponijeti“. Riječ je o multimedijalnom projektu u kojem se isprepliću moda i umjetnost, a akteri/ prezenteri su mladi, perspektivni, talentirani autori još nepoznati široj zajednici. Konzumirajte modu i ponesite je sa sobom kući.

Glazbeni dio čini nastup bendova Dufus (New York), Solander (Švedska) te Kid 606 koji čini dio nezavisne elektronske američke scene. Radio SC će uživo prenositi newyoršku radijsku emisiju Beats in Space na velikom screenu.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*