Nizozemci Vitamin X na ovogodišnjem S.A.W.A. festivalu

sawa201213. i 14. 07., kupalište Poloji, Županja
Drugi dan S.A.W.A. festivala nastupit će i Nizozemci Vitamin X.

Vitamin X je četveročlani hardcore punk / thrashcore bend iz Amsterdama (Nizozemska) koji je osnovan 1997. godine. Danas, nakon 15 godina djelovanja na sceni, slove kao jedan od najvažnijih i najboljih hardcore punk bendova. Njihov unikatan zvuk je često opisan kao bijesni hardcore punk s mješavinom energičnog thrasa, rock rifovima 70ih i divljim gitarističkim solažama. Poznat po svojim duhovitim društveno-političkim pjesmama i energičnim nastupima uživo, bend je snimio nekoliko albuma i singleova za različite međunarodne izdavačke kuće, većinom za američku kuću Havoc Records (Kylesa, Wolfbrigade, Fucked Up, From Ashes Rise, itd). Bend je do sada odradio nekoliko turneja po Sjevernoj Americi, Južnoj Americi, Europi, Japanu, Australiji, jugoistočnoj Aziji i Rusiji.

Organizatori ističu da je bendu ovo jedini ovogodišnji nastup u ovom dijelu Europe te su iznimno ponosni što su odlučili biti dio njihove (i vaše) festivalske priče.

Od ostalih bendova koji su potvrdili svoj nastup su i Talijani Left In Ruins te Zagrepčani Black Gust. Nažalost, došlo je i do otkazivanja Talijana A Faded Glory, ali s nestrpljenjem očekujemo kompletan line-up koji će, kako smo najavili, biti poznat u nedjelju.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*