Vodni rat i dječje predstave

Predstave za djecu i odrasle na Nepokorenom gradu nastavile su se i u nedjelju, 16. lipnja.

Na promenadi je svoj novi program predstavio Teatar Oz iz Lovrana. Nova predstava pod nazivom Cirkuskumulus inovativna je edukativna eko-cirkuska glazbena priča u kojoj su osim djece uživali odrasli, kako zbog odlične glume, tako i raskošne scenografije na koju svmo već i navikli kod ove glumačke družine.
KIDaj se ove godine udružio s ekipom iz udruge KA-libra koji su pokrenuli pričaonicu bajki za predškolsku i školsku djecu uz radionicu knjigostopa Na piknik s knjigom. Ovaj program nastaviti će se i posljednjeg dana KIDaj festa, u utorak od 10:30.

Nešto potpuno drugačije priredila je ekipa okupljena oko D.B.Indoša i Tanje Vrvilo. Njihov novi ureadak koji su premijerno prikazali u Karlovcu mješavina je industrijske buke i ekstremnog teatra koji su audiovizuelno scenska platforma za aktivističku priču u kojoj se tematizira aktualno pitanje prava na vodu i zaštitu vodnih resursa. Upravo to je i bio razlog održavanja predstave na lokaciji platoa “kod turbine na Korani”. I rijeka Korana i samo mjesto održavanja već više od godinu dana budi kontroverze kako je najavljena izgradnja hidroelektrane čije postrojenje bi trebalo zauzeti cijeli prostor platoa. U tom slučaju ovaj zanimljivi i nedovoljno korišteni lokalitet neće više biti podesan za društveno-kulturna okupljanja.
Indoša i društvo zasigurno je na cijelu priču inspirirala i nejasna situacija oko izgradnje hidroelektrane na rijeci Ombli nedaleko Dubrovnika. Ovo su samo neki od primjera gdje se javni interes zanemaruje pred interesom politike i kapitala.
Uz zanimljivu i aktuelnu priču okupljeni su mogli vidjeti (i čuti) kako na sceni izgleda i djeluje i indošev “šahtofon” predstavljen u glazbenom performansu Kriegspiel (Ratna igra).

Predstava Vodni rat najavljena je i za skorašnji KUNSTBUNKER MUSIC & ART festival koji počinje u srpnju u Duga Resi. Ako ste kojim slučajem propustili Indoš/Vrvilo performans na Nepokorenom gradu imate priliku za nadoknaditi propušteno.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*