Voivod u Močvari

voivod08.05.Močvara, Zagreb
Močvarci potvrđuju: legendarni kanadski prog-thrasheri Voivod dolaze u Zagreb.

–> više informacija uskoro!

Voivod su osnovni još 1982. godine u kanadskoj pokrajini Quebec, u gradu Jonquièreu. Od samoih početka često su mijenjali stil no većina fanova ih pamti kao jedan od najistaknutijih sastava prve speed/thrash metal ere. Bend je postepeno ubacivao elemente progressive metala, prog-rocka pa sve do floydovske psihodelije što ih je do danas držalo na distanci od ostatka scene.

Zbog beskompromisne svirke i angažiranih tekstova u kojima su kritizirali Reaganovu politiku, prizore nuklerane apokalipse i znanstvene fantastike postali su podjednakoi popularni i kod metal i hardcore punk fanova. “Zaokret” ka neistraženim područjima metala i svojevrsni koncept započinje 1987. godine albumom Killing Technology i likom s naslovnice prethodnog albuma Rrroooaaarrr, Korgullom. Njegovo “putovanje” nastavlja se s albumom Dimension Hatross.
1989 izlazi Nothingface na kojemu je najznačajniji dio obrada Pink Floyda Astronomy Domine.
U 90-ima bend mijenja postave, a u jednom trenutku je bas gitaru svirao i Jason Newsted iz Metallice, a trenutačno u originalnoj postavi, izuzev preminulog gitariste Denis D’Amour – Piggya, (Snake – vokal, Blacky – bas i Away – bubnjevi), najavljuje novi album za 2011. godinu.

Diskografija:

* War and Pain (1984)
* Rrröööaaarrr (1986)
* Killing Technology (1987)
* Dimension Hatröss (1988)
* Nothingface (1989)
* Angel Rat (1991)
* The Outer Limits (1993)
* Negatron (1995)
* Phobos (1997)
* Voivod (2003)
* Katorz (2006)
* Infini (2009)


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*