WINTERSPLASH # 3

SeaSplash05.02.Tvornica Jedinstvo, Trnjanski nasip bb, Zagreb
Zimska Seasplash zabava u Zagrebu odvijati će se u ex-tvornici Jedinstvo. Reagge plesače zabavljati će ekipa iz Digitron Soundsystem, Kingston Soundsystem i mnogi drugi.
WINTERSPLASH je zimska Seasplash zabava, polufestivalski klupski događaj u organizaciji Seasplash festivala, pokrenut nakon gašenja Zagreb Winter Reggae Festivala, koji je od 2005. do 2007. godine organiziran u suradnji sa Bass Culture Soundsystemom.

Ove godine Wintersplash se pojavljuje u “soundsystem” izdanju, kroz nekoliko stilova (roots reggae, dub, dubstep, jungle, drum’n’bass), te presjek domaće scene i stalnih suradnika, koji se u proteklo vrijeme ističu stalnim angažmanom, predanošću, organizacijom različitih događanja, produkcijom, izdanjima, i sl.

nastupaju:
DUBstep KLUB crew / dub rave
BAMSTER (Bamwise/Digitron)
JAN BECELE (Trip To Zion)
MENIGA (Radikal Dub/Seasplash)

MC’s: Jew-Bwoy aka Dub Insula & Chakka

visuals by Trip To Zion & Ladybome

ulaznice u pretprodaji 40 kn: Kingston shop, Radićeva 3
na ulazu 50 kn prije / 60 kn nakon ponoći

DIGITRON SOUND SYSTEM su osnovali članovi Radikal Dub Kolektiva i Jahstice Sound-a, mogu se ponosno pohvaliti kao vlasnici prvog domaćeg ozvučenja sa moćnim “scoops” (bas) zvučnicima, poštujući i nastavljajući izvornu tradiciju započetu prije mnogo godina na Jamajci, kada su se “soundsystem-ima” mogli nazivati samo oni koji su se na plesnjacima pojavljivali s vlastitim zvučnim zidom. Bliska suradnja započeta je na prošlogodišnjem, 7. izdanju Seasplash festivala, gdje su se pojavili kao domaćini novopokrenutog Dubsplash, ukupno petog festivalskog stage-a, a suradnja je nastavljena i na zagrebačkom izdanju 7. Seasplash Fade Out party-a krajem studenog.
Organizatori redovitih International Dub Meeting-a, u sklopu kojih ugošćuju srodne izvođače sa međunarodne scene (Jah Free, Dandelion Soundsystem, Weeding Dub, Webcam Hi-Fi, O.B.F,…). Osim pozitivnih vibracija i dubokih bas frekvencija, očekujte roots/dub selekciju sa mnoštvo svježih materijala i dubplate-ova, uz koje MC-i prenose društveno osvještene poruke.

KINGSTON crew čine JIN-SAN; vlasnik jedne od najvećih kolekcija reggae vinila na ovim područjima, te jedan od najboljih nu-reggae/dancehall/jungle DJ-a. Kingston funkcionira, uz vođenje istoimenog reagge shopa i kao soundsystem koji okuplja nekoliko selektora, kao organizator i promoter redovitih party-a, kao etiketa koja je objavila prva domaća dub (Radikal Dub Kolektiv) i dancehall (Popay/Kingston Sound) izdanja (najavljujući u idućem razdoblju i prvi domaći jungle/d’n’b album Filipa Motovunskog), uz mnoge dodatne aktivnosti koje karakterizira vječni entuzijazam i ljubav prema glazbi i soundsystem kulturi.

FILIP MOTOVUNSKI je nova “zvijezda” domaće scene i trenutno jedan od najzanimljivijih DJ-eva i producenata na ovim područjima, a i šire. Svoje prve korake napravio kao MC i beatmaker hip-hop/jungle sastava PCP, uskoro prešavši na produkciju jungle/drum’n’bass zvuka, ujedno postavši dio Kingston Sound-a. Organizator i domaćin pazinskih “Drama” party-a, te jedan od organizatora motovunskog Input festivala. Nakon nastupa na 6. Seasplash festivalu njegovu kvalitetu prepoznao je i RCola, renomirani kanadski DJ i producent, ali i vlasnik jedne od najagilnijih jungle etiketa svjetske važnosti – JungleXpeditions – koja je početkom godine objavila i prvi Filipov EP “Ta Pa Tap” sa 5 pjesama u digitalnom formatu, koji služi i kao najava mnogih lijepih stvari i nadolazećih izdanja u budućnosti.

DUBstep KLUB crew čine Bamster (Bamwise/Digitron), Jan Becele (Trip To Zion) i Meniga (Radikal Dub/Seasplash). Ov stručnjaci pokretači su i rezidenti DUBstep Klub-a, novog klupskog programa pokrenutog u drugoj polovici prošle godine, promovirajući jedan od trenutno aktualnijih stilova elektronske produkcije, koji se širi poput zaraze i dobija sve više poklonika na globalnoj razini. Smatraju da je napravio određenu evoluciju stila, kako u aranžmanskom, tako i u produkcijskom smislu, među najuspješnijima reciklirajući različite stilove u elektronici. Novi klupski hepening u startu je dokazao da ima prostora za bolju promociju i prezentaciju u domaćim okvirima, primarno motiviran željom za partijanjem uz novu dobru glazbu, oslanjajući se na tvrđu, mračniju i psihodeličniju stranu stila, najavljujući brojna događanja i gostovanja u nadolazećem razdoblju…

TRIP TO ZIOn su zagrebački audio-vizualni kolektiv koji je s djelovanjem započeo prije gotovo 5 godina u klubu Močvara organizirajući reggae i dub večeri na mjesečnoj bazi s ciljem promoviranja mladih neafirmiranih DJ-a, sound systema i bendova. S vremenom se počinje širiti i na druge glazbene žanrove (d’n’b, breakbeat, trance, dubstep,…), i počinje organizirati koncerte eminentnih glazbenih skupina kako s prostora bivše Jugoslavije, tako i iz Europe. Sukladno s time, DJ-i i VJ-i Trip to Zion kolektiva sve češće gostuju na raznim festivalima, koncertima i partijima, pa su posljednjih godina redoviti izvođači i suradnici Seasplash festivala. 2007. godine započinju suradnju s glazbenom skupinom ST!llness kreirajući vizualizacije na njihovim nastupima, šireći tako opseg svog djelovanja u području video produkcije. Osim participacije u pokretanju Dubstep Klub-a, krajem 2009. zaslužni su za produkciju video spota grupe Elemental za njihov aktuelni singl “U mojoj glavi”.

LADYBOME je trash clash fresh fesh’ mash video umjetnica izvan zakona… trenutno živi i skriva se u Berlinu, izbačena iz i tražena širom EU, radeći pod krinkom na tajnim lokacijama…

Uskoro počinje kampanja za 8. Seasplash festival (Pula, 22.-25.07.2010.!), s najavom do sad potvrđenih izvođača, nagradnim igrama i prvom turom pretprodaje jeftinijih festivalskih ulaznica!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*