The World/Inferno Friendship Society u Attacku

 medika attack16.9.KLUB ATTACK!(AKC Medika), Zagreb
U zagrebačkom klubu Attack nastupiti će poznata brooklynska skupina The World/Inferno Friendship Society.

Izmicanje bilo kakvim uobičajenim glazbenim kvalifikacijama zaštitni znak je znak ove trupe, a zvukovi ska, funka, soula, gospela, punka, rock’n’rolla i swinga tek su podloga za njihove urnebesne performanse zbog kojih su postali jedan od najtraženijih live actova u New Yorku i okolici, ali i diljem Europe, koju redovito pohode.

Puhači, harmonika, klavir, divlje gitare i čvrsta ritam sekcija, upotpunjeni nabrijanim vokalima i zanimljivom lirikom, stvaraju nevjerojatno zabavnu smjesu koja svoj vrhunac opravdava svirkama uživo.
Idejnog začetnika i centralnu figuru ove sulude pankersko-kabaretske družine utjelovljuje karizmatični Jack Terricloth – ljubitelj crnog vina i opskurnih filmova. Uz njega, od samog početka prisutan je i gitarist Lucky Strano, a kao dugogodišnji ‘pridruženi’ članovi su basistica Sandra Malak i bivši član grupe The Hold Steady Franza Nicolaya.
Kroz godine kroz World Inferno prodefiliralo je preko trideset, a među njima su prošli i članovi bendova kao što su Leftover Crack, The Slackers, Nanuchka i Dexy’s Midnight Runners, The Dresden Dolls, Balkan Beat Box.

Uz The World/Inferno Friendship Society u Attacku će nastupiti poljski THE KURWS . Bend svira punk rock, oslonjen na rock n’roll, garage/surf, krautrock, rotten funk, no wave i britansku postpunk scenu. Ukratko – postmodernistički punk.

Druga predgrupa je poljsko-njemačka kombinacija EXTRA LUNGS – avant-punk/post-hardcore ekipa iz bendova A Birthday Party Band, Cast In Iron, Cold and The Tangled Lines.

Upad 35 Kn (Ulaznice rezervirajte na medikainfo@gmail.com)


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*