Yann Tiersen: Amelie u Tvornici

yann tiersen tvornica04.12. Tvornica, Zagreb
U zagrebačku Tvornicu kulture dolazi Yann Tiersen koji je široj javnosti postao poznat kao autor soundtracka za film Amelie.

Yann se glazbom počeo baviti kao već sa četiri godine i prvim vježbama na klaviru. Glazbenu školu zamijenio je sviranjem u rock sastavu već s trinaest godina; kroz Transmusicales festival pratio je nastupe Nirvane, Einsturzende Neubauten, Nick Cave & The Bad Seeds, The Cramps, Television, Suicide. Nakon nekoliko godina, kad mu se bend raspao nije krenuo u potragu za novim članovima već se okrenuo elektronskoj produkciji.
Poznat postaje kao autor glazbe za “Amelie” i “GoodBye, Lenin!”. Manje je poznato kako je do sad izdao je 13 albuma, uglazbio nekoliko filmova, a u Zagrebu će predstaviti dio svog novog opusa u kojem rock postavu dopunjava “upravljanjem” analognim sintovima!

U Tvornicu dolazi u sklopu turneje Dust Lane na kojoj promovira istoimeni album objavljen u rujnu 2010. Album je nastao tijekom dvije godine gdje je Yann odsvirao i sve instrumente osim udaraljki. Počelo je s akustičnim gitarama, mandolinom, banjom, buzukijem i dječijim setom bubnjeva na što su dodane električne gitare, bass i starinski analogni sintesajzeri iz Tiersenove post punk mladosti.

Na koncertu će nastupiti u pratnji Lukasa Lonskog i Felixa Classena.
Ulaznice u pretprodajnoj cijeni od 110 kn dostupne su u sustavu Eventima, te Dancing Bear Shopu (Gundulićeva 7).

Koncert počinje u 21 sat.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*