Zagreb dubstep gathering

medika dubstep party09.07. Medika, Zagreb
Trip to Zion predstavlja prvi veliki “Zagreb Dubstep Gathering” gdje će se na tri floora okupiti ponajbolji zagrebački DJ-i koji će prezentirati vlastiti izbor najboljih dubstep songova.

Upad je 20 kuna prije ponoći/ 30 kuna nakon

DJs:

JUICE ( 2N / bassinveders! )- suosnivač jedne od najuspješnijih i najdugovječnijih domaćih d&b večeri – bassinvaders! Nakon sedam godina i završetka njihova djelovanja okreće se novijim klupskim trendovima. Pokreće program 2N kako bi popravio stupanj njihove zastupljenosti na zagrebačkoj sceni i ugostio neke od trenutno najzanimljivih i najaktualnijih DJ-a i izvođača.

Kao organizator i resident DJ tijekom tih 7 godina vrtio glazbu uz brojne svjetski poznate izvođače kao što su: Friction, Marcus Intalex, Noisia, Phace, Makoto, Jenna G, Cyantific, Blame, Danny Byrd, Big Bud, Loxy, Kasra i brojni drugi.

ZMAYO ( Pistolero )-Nakon, nekoliko odsviranih underground partija, zajedno sa Kirgom 2005. pokreću u Močvari klupski breakbeat projekt Pistolero, koji bez prekida traje i danas uz neprocjenjivu podršku odlične Vjice (Wild Bronco) i novopridruženih članova (Akira, Si, Pelks, Pile, Tanja). Zbog velikog utjecaja koji je na njega ostavio Eat Static, aktivno prati i trendove na psihodeličnoj sceni, tako da se često može čuti i na trance partijima. U posljednje vrijeme obraća pažnju i na mračni, svemirski i stomperski drum’n’bass i dubstep . Kao DJ je nastupao na gotovo svim klupskim večerima u Zagrebu te širom Hrvatske i u inozemstvu. Dijelio je pozornicu i bio podrška izvođačima kao što su: Eat Static, Digitalis, Santos, Robosapiens, Freestylers, Saiko-Pod, J-Bass, Tricky-D, Amb, Hoodwink, Kirdec, Lomo, Transglobal Underground, LuQas, Hedflux, Far Too Loud, itd.

ODIUM ( Protokol / bassinveders! )- izvodi tvrđi i mračniji dnb, a nakon razlaza Bass Invadersa! posvetio se, između ostalog, technu, točnije deep progressive minimal varijantama, a od nedavno je i član death metal/industrial banda MASS HYPNOSIS. Za ovu priliku priprema najmračniji dubstep!

BASTA ( cfsn / Protokol )- DJ karijeru počeo je graditi 2004. godine, gdje je u zagrebačkom KSETu kao jedan od osnivača Jabba Crewa počeo puštati na početcima večeri uglavnom dancehall i breakbeat ritmove, gdje također radi kao VJ. Godinu dana kasnije odlazi iz Jabba crewa i s DJ Freezom, Chillom i Real One-om u istom klubu pokreće Breaklecticu, večer raznovrsne glazbe s naglaskom na hip-hop i breakbeat, ali uz primjese svih vrsta elektronske glazbe polomljenih ritmova. Usporedno sa Breaklecticom također u Ksetu pokreće i Funk-A-Round večer, posvećenu starom funku. 2007. godine Breaklectica se gasi, a Basta zajedno sa Groodachima oživljava Kesetovu najuspješniju večer elektronske glazbe u povijesti kluba – Groodanje. Sezonu 2007/08. je osim Groodanja označila i rezidencija van Kseta, u Fly! baru, te postaje član Confusioa, udruge za promicanje audio-vizualnih umjetnosti gdje kao DJ ima priliku puštati sve vrste elektronnske glazbe. Trenutno njegovi setovi variraju od funka, breakbeata i dancehalla, do dubstepa, electra i drum and bassa.

LAR PLUR LAR – projekt koji čine tri selektora (RElF, RasEast, Ras Sale I), te MC svima poznatog imena MC M.I.S.T..Svoju misiju započeli su 2007. godine kada su počeli prvi nastupi u klubovima kao što su Tabu, Melin, Funk, Cica. Pokrenuli su Wadada Station glazbenu reggae emisiju na Radiju SC koja traje i današnjih dana. U ove tri godine nastupali u skoro svim klubovim u Zagrebu, te posjetili Pulu, Kutinu, Novi Marof, Celje,Veliku Goricu… Nastupali su na festivalima poput Seasplasha, In Music Festivala, Outlooka… Zaslužni su za dolazak Afrikan Simbe, Mungos Hi Fi-a te Chip Fu-a.

JAHKOZZA – počeo je kao član Jahstice sound systema gdje je puštao uglavnom roots i steppas dub. Ubrzo nakon izlaska iz Jahstice soundsystema, etablirao se kao samostalni selektor i organizator šireći svoj spektar interesa na cijelokupnu reggae glazbu i crnačku glazbu uopće. Nastupao je u skoro pa svakom većem gradu bivših država Jugoslavije (Hrvatska, Slovenija, Srbija, Bosna), a stage je djelio između ostalog sa ljudima poput: Mungo’s Hi Fi, High Tone, ST!llness, T.B.F., Edo Maajka, Baga Sound, Roots In Session, KingstonEd Soundsystem, Joke, Irie Revolution, Jah Free, Lar Plur Lar, Filip Motovunski, Irie FM, King Original, Sopot, Haris Pilton, Cultural Warriors, Earthground Combination, Wicked Dub Division, Jacky Murda aka Chopstick Dubplate itd. U veljači ove godine izdao je “BalkanFarraj” vol.1, kompilaciju čija je svrha promocija balkanske reggae scene od Vardara do Triglava, a za koju su pjesme dali između ostalih: ST!llness, Chakka MC, Kandžija, Baga Sound, Defence, Killo Killo, Filip Motovunski i drugi, a koja je do sada imala preko 2500 downloada i koja je uspijela privući interes brojnih radio postaja u regiji.

ROBERT RADAMANT – DJ, producent i promotor elektronske glazbe i evenata. Nastupao je skoro po cijeloj Hrvatskoj, BiH, Srbiji, Sloveniji i Austriji, a surađuje s Confusionom, Crobotima, Bassinvadersima, LED ekipom iz Karlovca i raznim drugim DJ ekipama. Nastupao je po svim većim klubovima u Zagrebu i Hrvatskoj, te na festivalima: Sloboda stvaralaštvu, Playground, Media Mediteranea, UFO, te mnogim drugim. Surađivao je i sa Zidom.buke na improvizacijskim session svirkama, a njegovu produkciju možemo naći i kao background glazbu na nekoliko dokumentaraca.

Uz navedene DJ-e očekuje vas još mnogo iznenađenja na tri floora uz VJ support.


One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*