Završen line up T-Mobile InMusic metal stagea!

Anthrax metal thrashing madZavršen je popis najžešćih sastava koji će nastupiti na ovogodišnjem InMusicu. Uz neke od najjačih svjetskih teškaških predstavnika stage će s njima dijeliti i nekoliko imena s domaće heavy metal scene. Najpoznatija imena su norveški Dimmu Borgir, thrash legende Anthrax, hardcoremetal prvaci Hatebreed.

DIMMU BORGIR mnogi smatraju jednim od najvećih predstavnika ekstremne glazbe današnjice koji su se iz undergrounda popeli do glavnih stageva velikih festivala.
ANTHRAX-e su sretnici imali prilike vidjeti prije nekoliko godina i u Zagrebu, a onima koji to nisu stigli eto prilike za nadonaditi propšušteno. Ovi legendarni amerikanci još davnih 80-tih, rame uz rame s Metallicom i Slayer, pomaknuli su sve do tada poznate glazbene granice, spojili fanove metala, punka i hardcorea. Nakon više od 10 milijuna prodanih albuma i s novim pred izlaskom), Anthrax u Zagreb dolaze s zasluženom titulom jednog od najvećih i najvažnijih imena u povijesti žestoke glazbe.
Hatebreed su narasli do stattusa jednog od najvećih hardcore/metal bendova svih vremena. Kako su se Dimmu Borgir izdigli iz black metal scene tako je Hatebreed hardcore donio na svjetske top-liste.
Nizozemski death metalci God Dethroned su nedavno objavili 9. studijski album, Passiondale (Passchendaele).
Iako su talijani Fleshgod Apocalypse stažom mladi bend (osnovani su 2007), u samo 2 godine aktivnog rada uspjeli su odsvirati mnoštvo koncerata s veličinama poput Napalm Death, Behemoth, Suffocation…, pronaći izdavača i nedavno izdati svoj prvi album – “Oracles”, a publici će predstaviti svoju verziju, na prvi pogled nespojive, kombinacije death metala i klasične glazbe.

Uz poznata strana imena tu su i riječani Ashes You Leave koji predstavljaju svoj 5. album – «Songs of the Lost», zadrani Rising Dream koji uz izdavanje novog albuma iza sebe imaju stadionski koncert s Iron Maiden, te nedavno završenu europsku turneju s Destruction.
Na InMusicu će se također predstaviti i Machine Insufficiency, poznati s brojnih klubskih gigova, Igut koji imaju debi album «Eternities» i thrasheri Inciter .

linup metal stage

DIMMU BORGIR
Anthrax
HATEBREED
GOD DETHRONED
FLESHGOD APOCALYPSE
ASHES YOU LEAVE
RISING DREAM
MACHINE INSUFFICIENCY
IGUT

INCITER

više


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*