Živodernica daleko od grada

O karlovačkom skloništu za napuštene pse teško se može reći da je karlovačko jer se nalazi na teško dostupnom lokalitetu u Utinji. Mjesto gdje se nalazi može poslužiti građanima da bolje upoznaju širu gradsku okolicu ali i provjere off-road sposobnosti svog metalnog ljubimca.
Već duže vrijeme građani upozoravaju na loše uređene i neodržavane internetske stranice CRPK-a, te da se na njima nude eutanazirani psi. Također se govori i o nepoštivanju radnog vremena. Ovu smo informaciju i dobili iz prve ruke kad je karlovčanka N.N (48) nakon neuspješnog odlaska u CRPK i pokušaja udomljavanja psa otišla u Dumovec, sklonište koje uspješno već čitav niz godina vodi udruga Noina Arka. Iako zasad nema, prema informacijama elektronskih medija, službenih informacija o nepravilnostima, navodno se utvrdilo da ih ima u vođenju evidencije uhvaćenih pasa, te kod pregleda novoprimljenih životinja. Osim toga sumnja se da se u skloništu za životinje u Utinji bez kontrole usmrćuju uhvaćeni psi. Optužbe su uzbunile udrugu PCAP International, Grad Karlovac, a o svemu dr. Vlado Petrić, suvlasnik CRPK-a, kaže da oni nisu dobili informaciju o tome da su utvrđene neke nepravilnosti. Dodao je da je tvrtka CRPK angažirala odvjetnika koji bi sudski trebao riješiti pitanje usmrćenog psa na što su ukazali vlasnici.

Žalosno je kako je jedna ovako humana zadaća poklonjena tvtci koju vodu ljudi koji očito ne dijele osjećaje kakve imaju istinski zaljubljenici u pse. Jasno je da je sve napravljeno jedino i isključivo zbog nemale svote za koju Karlovčani izdvajaju svoja sredstva. Ako je tako Grad Karlovac trebao bi sklopiti ugovor s nekom pouzdanijom institucijom pa bila to i Noina Arka koja bi sigurno znala iskoristiti sredstva na način kojim bi bili zadovoljniji i psi i njihovi potencijalni vlasnici.

Account domene http://crpk.hr je ukinut


2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*