Znanjem do Zvijezde: Javna rasprava o obrazovnom sustavu i tržištu rada

KA-MATRIX – Udruga za društveni razvoj u sklopu projekta “Znanjem do Zvijezde – primjena društveno korisnog učenja na kulturnom nasljeđu zajednice” organizira javnu raspravu o obrazovnom sustavu i tržištu rada.

Javna rasprava će se održati u Knjižnici za mlade (Banjavčićeva 8) u četvrtak, 30. 05. 2019. godine s početkom u 17:00h, te je otvorena za javnost. U sklopu ove javne rasprave, Dragan Bagić (Odsjek za sociologiju, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu), održat će predavanje “Tracer anketa kao alat za praćenje karijera diplomiranih studenata”. Dragan Bagić je izvanredni profesor na Odsjeku za sociologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu, a trenutno obavlja dužnost prodekana za znanost i međunarodnu suradnju. Tijekom 2015. i 2016. godine vodio je projekt „Usklađivanje studijskih programa iz područja društvenih i humanističkih znanosti s potrebama tržišta rada” financiran iz Europskog socijalnog fonda, u okviru kojeg je i provedeno istraživanje koje je tema predavanja. Od ožujka 2019. vodi novi projekt, koji je svojevrsni nastavak prethodnog. U predavanju će biti prezentirana metodologija Tracer ankete kao alata za praćenje radnih karijera diplomiranih studenata na primjeru Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Na ovom primjeru u predavanju će se problematizirati i odnos između visokoškolskog obrazovanja i potreba tržišta rada, odnosno, pokušat će se odgovoriti na pitanje mogu li visokoškolske ustanove preuzeti odgovornost za sudbinu svojih studenata na tržištu rada nakon stjecanja diplome. Nakon predavanja uslijedit će moderirana rasprava.

Javna rasprava održava se kao dio projekta “Znanjem do Zvijezde – primjena društveno korisnog učenja na kulturnom nasljeđu zajednice”. Projekt traje 21 mjesec, od 19.03.2018. do 18.12.2019. godine.U sklopu projekta sveukupno će se održati četiri javne rasprave. Projekt je sufinancirala Euorpska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Ukupna vrijednost projekta iznosi 763.224,25 kuna. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 648.740,61 kuna (85%), a preostali iznos Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske (15%).


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*