Besplatne inovativne filmske radionice za starije od 54 godine

14.-18.10.2019. Mala scena HD, Karlovac ///
„Samo nebo nam je granica“ naziv je besplatnih filmskih radionica namijenjenih polaznicima starijim od 54 godine koji vole filmove, žele znati više o tome kako se snimaju filmovi, o novim medijima, o tome što rade i čime se bave njihovi unuci ili djeca, o svemu onom što se krije s druge strane ekrana! .

Kroz zajedničko promišljanje i rad biraju se najzanimljivije priče koje postaju autentična filmska djela. Radionice na kreativan i zabavan način potiču zanimanje za sedmu umjetnost, medije i sadržaje koje vole današnja djeca i posredno zbližavaju generacije. Polaznici će biti uvedeni u svijet filma, filmskih profesija i zanimljivih filmskih sudbina. Polaznicima se nudi kvalitetna zabavu, stvaranje i maštanje uz stručno vodstvo.

Radionice u Karlovcu bit će održane od 14. do 18. listopada 2019., u Maloj sceni HD, Kurelčeva 4, Karlovac, trajanje radionica je od 9:00 do 15:00 uz osiguran ručak.
Prijava na radionicu se nalazi ovdje. Broj mjesta je ograničen, prijave se primaju do popunjenja radionice. Više info na web stranici i Facebook profilu programa Samo nebo nam je granica.

Tko se može prijaviti?
Radionice su namijenjene osobama starijim od 54 godine; u trenutku provedbe radionica polaznici trebaju imati navršenih 55 godina.
Mjesto održavanja: Mala scena HD, Kurelčeva 4, Karlovac
O radionici:Radionica će trajati pet dana i bit će održana u sljedećem terminu:
Početna radionica: 14. – 18. listopada 2019.
Trajanje radionica: 9:00 do 15:00h
Sudjelovanje na radionicama je potpuno besplatno. Tijekom provedbe radionica radit će se u grupama i samostalno, ovisno o interesima i volji polaznika. Za vrijeme trajanja radionica za polaznike će biti osiguran fini ručak. Broj mjesta je ograničen, 15 sudionika po radionici!
Radionicu vode Bojana Burnać (redateljica, snimateljica i nagrađivana filmska autorica) i Irena Boćkai (dramska pedagoginja, glumica).

Kako se prijaviti na radionicu?
Rok za prijavu najkasnije do 07. listopada 2019.
Na radionice se možete prijaviti putem: telefona 01/464 02 62
e-mail adrese: samonebonamjegranica@gmail.com

Ispod duge jedan je od super filmića nastao na početnoj radionici u Sinju.

O programu Samo nebo nam je granica

Program filmskih radionica „Samo nebo nam je granica“ namijenjen je polaznicima koji žele znati više o filmovima, o novim medijima, o tome što rade i čime se bave njihovi unuci ili djeca, što zapravo ne vidimo dok gledamo filmove, TV ili igramo se računalnim igrama na našim računalima, tabletima ili “pametnim” telefonima. Uz pomoć iskusnih voditelja iz svijeta filma kroz kreativan rad, igru i zabavu polaznici usvajaju neke složene stvari iz svijeta filmske umjetnosti, promišljaju film iz više motrišta te upoznaju sve ono što ne vidimo dok gledamo filmove. Kroz zajedničko promišljanje i rad biraju se najzanimljivije priče koje postaju autentična filmska djela. Radionice na kreativan i zabavan način potiču zanimanje za sedmu umjetnost, medije i sadržaje koje vole današnja djeca te posredno zbližavaju generacije.

Program “Samo nebo nam je granica” nastao je kroz provedbu istoimenog projekta financiranog kroz Europski socijalni fond. Nakon prvih vrlo uspješnih radionica u Zagrebu, Sinju i Pakracu osigurali smo sredstva za nastavak provedbe kroz provedbu ESF projekta DKC-HR: Mreža društveno-kulturnih centara čiji je korisnik Savez udurga Klubtura.

Radionice provodi udruga Bacači Sjenki u suradnji sa Savezom udruga KAoperativa iz Karlovca, Savezom udruga Rojc iz Pule te Pogonom -zagrebačkim centrom za nezavisnu kulturu i mlade provodi u Zagrebu, Karlovcu i Puli


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*