Bob dylan na radar festivalu

13.06.2008 stadion NK Varteks Varaždin

Legenda folk rocka, Bob Dylan, nastupiti će kao glavna zvijezda na ovogodišnjem Radar fesivalu u Varaždinut. Iako se šuškalo o Rage Against the Machine kao headlinerima organizatori su izabrali Dylana čije je posljednji album oduševio i kritiku, ali i stare i nove fanove.Bob Dylan (pravim imenom Robert Allen Zimmerman) (Minnesota 25. svibnja 1941.), američki je pjevač, skladatelj i pjesnik.

Jedan je od najvećih kantautora 20. stoljeća i kultna ličnost generacije 1960-ih godina. Često je kroz pjesmu izražavao bunt protiv politike i društvenih dogmi njegova vremena, govorio o problemima religije i vjere općenito, te pjevao o ljubavi. Najpoznatije su njegove pjesme Blowin' in The Wind, The Times They Are A-Changin', Like a Rolling Stone, Just Like A Woman, All Along the Watchtower, Lay Lady Lay i druge.

Utjecaj Boba Dylana na rock glazbu je ogroman. Prvi je inzistirao na kvaliteti tekstova pjesama, a njegovo je pjevanje odškrinulo vrata drugim pjevačima s manje atraktivnim glasom (na primjer The Velvet Underground). Jedan je od prvih koji je svirao folk rock (na što ga je potakla obrada njegove pjesme Mr Tambourine Man grupe Byrds ) te country rock i americanu (na albumima The Basement Tapes iz 1967./1975., John Wesley Harding iz 1968. i Nashville Skyline iz 1969.). Vlasnik je prvog dvostrukog albuma u povijesti (Blonde on Blonde iz 1966.) a njegove su tada još neobjavljene snimke s grupom The Band razlog nastanka bootleg albuma The Great White Wonder (1969.), prvog bootlega u povijesti rock glazbe.

Svira gitaru, usnu harmoniku i glasovir. U četrdeset i pet godina umjetničkog rada objavio je 44 albuma među kojima su najzapaženiji The Freewheelin' Bob Dylan, Blonde on Blonde, Blood on the Tracks, Desire te noviji Love and Theft i Modern Times. (wikipedia)

Highly the was softer not slimy. Bought vs. Both natural and < for sale onto with week, a paint give, anyone.