Četvrto Druženje oko Scene u Urbanom parku

17.10.2020. Urbani park HD///
Savez udruga KAoperativa
organizira četvrto izdanje tradicionalnog Druženja oko scene – DOS #4. Ovogodišnje izdanje događaja, u subotu 17.10.2020., odvijat će se u prostoru novouređenog Urbanog Parka, a programima su zastupljene sve skupine korisnika, od djece, starijih pa do četveronožnih ljubimaca!

 

Program:

10:00 Grand prix eksperimental art challenge 2020.
kulturno – rekreativno natjecanje kojim se kroz zabavni i edukativan sadržaj uči nove, inovativne i eksperimentalne umjetničke prakse povezane s istraživanjem fizikalnih i kemijskih eksperimenata i likovnom izražavanjem
Organizira: KA-MATRIX u suradnji S Radiklanom frakcijom eskperimentalnog crtanja

11:30 radionica otiskivanja sa želatine
voditeljica: Marija Graša
organizira: KA-MATRIX

PASKIRANJE
Od 13:00h u Parku počinje PASkiranje. Ovaj je dio DOS-a posebno namijenjen psima i njihovim vlasnicima, u okviru programa prikupljati će se donacije za udrugu Najbolji prijatelj i inicijativu MICEK, promovirati će se rad lokalnih obrta za poboljšanje kvalitete života ljubimaca, dijeliti besplatni uzorci i otvarati prva karlovačka “knjižnica za štapove”.
Program se ostvaruje u suradnji s Veterinarskom ljekarnom Karlovac.

HERBARIJ ZA PONIJETI
Na DOS-u Panovci organiziraju radionicu i buvljak: na radionici HERBARIJ ZA PONIJETI izrađuju se prijenosni herbariji koji će dobro doći svim malenim zaljubljenicima u prirodu. Radionica je na rasporedu od 14:30h do 16:00h, namijenjena je uzrastu 5+, a prijave su obavezne na eko-pan@eko-pan.hr

IMAM, DAM – DOBRO SAM
Redovan IMAM, DAM – DOBRO SAM buvljak poziva i okuplja sve koji žele prodavati, razmjenjivati i poklanjati viškove odjeće, obuće, knjiga, igračaka i ostalih manjih predmeta. Potrebno je ponijeti stolić, ili kutije za stvari, prijave za buvljak nisu obavezne, a kako se ovog puta u parku održava i događaj PASkiranje, sve izlagače pozivamo da dio prihoda od prodaje doniraju udruzi Najbolji prijatelj i inicijativi MICEKI. Buvljak počinje u 15:00h, a organizatori mole sudionike koji izlažu, da dođu koju minutu prije.

SITOSTATION
U sklopu programa incijative mladih “Scenotisak”, u Urbanom parku bit će postavljena mala stanica za tiskanje majica s motivima logotipa Male scene HD i Urbanog Parka Hrvatskog doma, a posjetitelji će moći donijeti vlastiti odjevni predmet i okušati se u tehnici sitotiska uz stručno vodstvo grafičkog dizajnera Bojana Asanovskog. Donacijama prikupljenim u sklopu aktivnosti financirati će se daljnja kupovina tiskarske boje i alata namijenjena besplatnim radionicama na Maloj Sceni.

MOMENT KULTURE: IZLOŽBA, KONCERT I VEČER POEZIJE “MI NISMO NAŠI RODITELJI”
KA-MATRIX organizira Moment kulture koji uključuje radionicu otiskivanja sa želatine i izložbu/koncert/večer poezije Marije Graše, Marije Skočibušić i Martina Ladike “Mi nismo naši roditelji.”U sklopu multimedijalne umjetničke večeri u prostoru Urbanog parka, na art wall-u će se postaviti autorske grafike Marije Graše i radovi nastali u sklopu radionice otiskivanja sa želatine. U poslijepodnevnim satima nagrađena pjesnikinja Marije Skočibušić održat će svoj autorski nastup a kasnije će joj se pridružiti glazbenik Martin Ladika.
Radionica će se održati prijepodne, a otvorena je za sudjelovanje djece, mladih i odraslih.
(Program Moment kulture / Infoshop Karlovac udruge KA-MATRIX sufinancira Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.)

Organizatori mole sve sudionike na odgovorno ponašanje u skladu s odredbama Stožera civilne zaštite.

SU KAoperativa ovaj program provodi uz potporu Zaklade Kultura Nova, Karlovačke županije i Grada Karlovca.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*