Cjelodnevni neredi u Rimu

prosvjedi 15 o wall street trg bana jelacica zagrebZa razliku od 15 O prosvjeda u Hrvatskoj koji su protekli mirno, u Rimu se nekoliko stotina ekstremnih prosvjednika već tijekom dana sukobilo s policijom.

Stanje u smirilo tek u večernjim satima. Informacije koje preosi HINA govore da je riječ o najjačim sukobima u talijanskoj prijestolnici proteklih nekoliko godina.
U sukobima je ozlijeđeno 70 prosvjednika i pripadnika snaga sigurnosti no nitko od ozlijeđenih nije u u kritičnom stanju.

Nerede je, po izvješćima talijanskih medija, započela skupina Black Block koji se ubacio među desetke tisuća prosvjednika.
Prosvjednici, uključujući i anarhističke skupine, ograđuju se od nasilnih prosvjednika. Tijekom dana zapaljeno je više automobila, uključujući i jedan policijski kombi, razbijeni su izlozi trgovina i banaka, te uredi u jednom krilu zgrade ministarstva obrane.
O neredima unutar prosvjeda premijer Berlusconi je rekao kako se radi o “vrlo zabrinjavajućem znaku za građansko društvo” i istaknuo da ih “svi bez ograda moraju osuditi”.@


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*