F12: Art na cestu vol.4

17.02.2021.
F12 platforma, prva nezavisna Karlovačka platforma za promociju i razmjenu umjetnosti, ponovno poziva sve zainteresirane umjetnike, autore, zavisne i nezavisne kreativce koji rade i djeluju na području Hrvatske da se uključe u četvrto obilježavanje Svjetskog dana community arta (odnosno, umjetnosti zajednice) u Hrvatskoj, 17.2.2021. godine.

Obilježavanjem Svjetskog dana umjetnosti zajednice u Hrvatskoj, F12 platforma želi potaknuti širenje ideje o umjetnosti kao alatu za društveni razvoj i na jedan dan u godini postaviti besplatne oblike umjetnosti u javne prostore dostupne publici.
Kako je akcija izgledala proteklih godina pogledajte u raspravama facebook događanja na sljedećim poveznicama:
2018.godina:
2019.godina:
2020.godina

Ideja je da 17.2.2021. godine svatko tko želi sudjelovati u akciji, uzme neki svoj autorski rad ili djelo (likovni radovi, fotografije, digitalni kolaži, skulpture, ručni radovi, literarni radovi, poezija, itd) i postavi ga negdje na lokaciji po izboru u svome gradu ili mjestu gdje se trenutno nalazi. Na radu je potrebno naznačiti da je namjenjen za udomljavanje, dovoljno je na rad staviti natpis na papiru s tekstom „UDOMI ME“. Uz rad se može postaviti osobni kontakt, informacija, link od portfolia, facebook stranice i slično.
Nakon postavljanja, rad se fotografira te se fotografije izloženih radova individualno postavljaju u event gdje publika može popratiti lokacije i ciljano sudjelovati u akciji.

Sudjelovati može bilo tko, bez obzira na akademsko obrazovanje, umjetnički status, lokaciju, vrijeme postavljanja, itd.
Nije potrebno na bilo kakav način prijaviti sudjelovanje u akciji, svi zainteresirani autori su slobodni objaviti fotografije
svoje intervencije i označiti lokaciju na kojoj je postavljena.
Cjelokupna akcija sprovodi se bez sponzora, donatora i financijske podrške, odnosno, radi kroz „pogon na dobru volju“.

FACEBOOK EVENT
+++++++++++

“ Činjenica da se “Art na Cestu” odvija već četvrtu godinu za redom uz eksponencijalni rast u broju sudionika i gradova uključenih u akciju velika nam je motivacija za nastavkom aktivnosti. Željno iščekujemo rezultate ovogodišnje akcije i fotografije umjetničkih radova na ulicama i u javnim prostorima, sa sigurnošću možemo reći da nam je od svih aktivnosti koje provodimo tijekom godine ova akcija ipak najdraži projekt. Vidimo se uskoro na ulicama! ”- F12 Kolektiv


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*