Hackn3t rezidencija: Daria Goffman – NeuBaudelaire

9. – 20.11.2021. // hacklab01.org ///
/// Korištenje neuronskih mreža u umjetničkim praksama ///
NeuBaudelaire je mistična sintetička aluzija, nova vizija Baudelaireovih pjesama – neuralna mreža koja sama uči stvarati pjesme temeljene na Baudelaireovim djelima i pretvara ih u vizuale slične slikama iz snova.

Rezidencija se održava online, na hacklab01.org gdje umjetnica kroz niz interaktivnih prezentacija i radionica pruža uvid u svoj rad u periodu od 9. do 20. studenog 2021.

Raspored i prijave na radionicu su OVDJE!!!

O Dariji Goffman:
Zanima ju sve što vezano uz koncepte umjetne inteligencije. Razvija scenarije za pozitivan “smak svijeta” koji će čovječanstvu omogućiti da zamisli razvoj civilizacije i nadopuni vlastitu evoluciju digitalnom komponentom – evolucijom strojeva. U svojoj umjetničkoj praksi istražuje i kako umjetna inteligencija vidi ljude. Svojim radovima ispituje teme kao što su anonimnost, podatkovni oblaci te efekt “jezive doline”.
Bavi se skupnim i individualnim projektima za izradu različitih audio-vizualnih instalacija koristeći XR tehnologije, digitalne performanse, generativnu grafiku, video mapiranje, dinamičku rasvjetu, pa čak i uličnu umjetnost.
2021. godine magistrira na programu Digitalna umjetnost Dalekoistočnog federalnog sveučilišta s radom na temu Etika u komunikaciji strojeva.
Sudjeluje na izložbama i festivalima, od kojih je recentna izložba “Datasets vs. Mindsets” postavljena kao dio festivala ArsElectronica.
Web stranica: gogoffman.art

Hacklab01 je projekt u partnerstvu AKC i umjetničke organizacije Format C te ga financijski podržavaju Grad Zagreb – Gradski ured za kulturu, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Zaklada Kultura nova i Nacionalna Zaklada za razvoj civilnoga društva.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*