Jello Biafra and the Guantanamo School of Medicine u Vintageu

jelloguantanamoschoolfoto28.08. Vintage Industrial Bar, Zagreb ///
Jello Biafra, lider legendarnih Dead Kennedys, i njegov bend s kojim već duže vrijeme nastavlja ono gdje je stao s Kennedysima, The Guantanamo School of Medicine dolaze u Vintage Industrial u petak 28. kolovoza!

The Guantanamo School of Medicine su prvi Biafrin bend od raspada Dead Kennedysa 1986. godine. U bendu sviraju članovi ništa manje znanih sastava: Billy Gould basist Faith No Morea, gitarist Ralph Spight (Victims Family, Freak Accident i Hellworms) i bubnjar Jon Weiss. Nakon dva rasprodana koncerta u Great American Music Hallu u San Franciscu i oko pripremama za snimanje debi albuma, bendu se priključio i Kimo Ball pa je bend pojačan s dvije gitare dobio još jači, čvršći i bučniji zvuk.

Bend se oglašava kao Jello Biafra and the Guantanamo School of Medicine, i u listopadu 2009. godine objavljuje prvijenac ‘The Audacity of Hype’ (Alternative Tentacles Recrords) kojeg je producirao sam Biafra uz tehničku podršku hip hopera Matta Kellyja koji je do tad radio s izvođačima od kojih možemo izdvojiti Tupac Shakura, Digital Underground i Victims Family.

Prije dvije godine Jello Biafra and the Guantanamo School of Medicine u postavi Ralph Spight, Kimo Ball, Andrew Weiss (Butthole Surfers) i Paul Della Pelle (Helios Creed, Nik Turner’s Space Ritual i Ruin), izdaju “The White People & the Damage Done”.

Treba reći to da nakon razlaza Dead Kennedysa do formiranja The Guantanamo School of Medicinea, Jello Biafra nije nestao sa pank scene: vrijeme je provodio na brojnim spoken words turnejama i snimao ploče s glazbenicima i bendovima poput Mojo Nixon, No Means No, Melvins, D.O.A… Radio je kao DJ, glumio u nekoliko filmova.
Tijekom tih 20 godina, Biafra je objavio je više od 400 izdanja za svoj label Alternative Tentacles Recods, izdavao punk rock kompilacije te se uz sve to dvaput kao član Zelenih kandidirao za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država.

Ulaznica za koncert u pretprodaji iznosi 80 kn, na dan koncerta 100 kn.
Ulaznice se http://.-20mgdosage.com/ u pretprodaji mogu nabaviti u Dirty Old shopu (Tratinska 18) i Vintage Industrialu (Savska 160)


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*