MASTODON: The Hunter

mastodon the hunterNovo, dugoočekivano izdanje šampiona iz Atlante, Mastodona, nazvano The Hunter u prodaji će biti 27. rujna no naš Josip Dujmović se već dao u preslušavanje.

Hmm… da, na prvo slušanje novi album Mastodona, The Hunter, je dosta čudan i nepovezan, prvenstveno jer su odbacili onu cijelu “conceptual theme album” spiku. Možda najveća zamjerka ide nekim vokalima i refrenima tipa “oh, oooh, oh, oooh!” (iako CurloftheBurl uopće nije loša stvar!), pa na drugoj stvari “ooooh, oh!, oh, oh, oh!” i “I’m on my way back home!”. Uz to, na trenutke kao da imam dojam da slušam neke sekvence koje dolaze niodkuda i koje kao da nemaju neku posebnu svrhu. Sljedeće što se može primjeti je i radio-friendly dužina pjesama.

Nakon par slušanja, stvari ipak polako sjedaju na mjesto i počinjem misliti da im je ovo zapravo najbolji album do sada. Stopili su Leviathan, Blood Mountain i Crack the Skye u jednu masnu blues rock sludge mješavinu i sviđa mi se. MastodonRocks!

“All the Heavy Lifting”, “The Hunter” i zadnje tri stvari su odlične. Black Tongue, Curl of the Burl i Stargasm skroz dobre. Bla, Dry Bone Valley i Thickening nešto slabije. Octopus Has No Friends je, pak, najslabiji trenutak albuma. Creature Lives je podosta uvrnuta, još ne znam šta misliti o toj stvari…

Ocjena: 7.5 / 10.Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*