Oi Polloi za 70 godina oslobođenja Zagreba!

oi polloi močvara08.05. Trnjanski nasip/Močvara, Zagreb//
Oi Polloi dolaze u Zagreb i Hrvatsku po prvi puta 8.5. na Antifa Night za 70 godina oslobođenja
Zagreba.

Za 70 godina oslobođenja Zagreba obnavlja se tradicija održavanja Trnjanskih kresova na autentičnoj
lokaciji na sjevernoj obali Save ispred kluba Močvara. Manifestacija Trnjanski kresovi održavala se od 1978. do kraja 80-ih godina da bi zadnjih 25 godina bila zaboravljena.

Događanje počinje u 17 sati, a na nasipu će se moći uzeti i primjerci najnovijeg broja Nepokoreni grad, časopisa Mreže antifašistkinja Zagreba. Za ovaj jubilej, kolektiv Graffiti na Gradele na zgradi Jedinstva producirat će i prigodni mural.

Održat će se radionica političkog plakata, uz This town needs posters dvojca koji se bavi grafičkim oblikovanjem i ručnim tiskom plakata.
Paljenje krijesa uz glazbeni program krenut će u 19,30 sati, kada će nastupiti zagrebački zborovi Čipkice, ZborXop, Le Zbor, te zbor Praksa iz Pule.

U Klubu Močvara na Trnjanskom nasipu od 22 sata počinje 6. Antifa Night.
Ovaj veliki jubilej upotpuniti će headlineri Oi Polloi.

Bend nosi ime uvriježeno u engleskom jeziku što označava “mnoge”, “masu”, “rulju”, “proletarijat”.
Odrasli su na ulicama Edinburgha (ili Dùn Èideann-a, kako ga vole zvati) i otpočetka su bili sve samo ne običan punk bend. Lajtmotivi njihovih pjesama kreću se od zezancije sublimirane u alkoholnim parama pa sve do policijske brutalnosti, kapitalizma, homofobije, rasizma i zagađenja. Njihovi članovi, a naročito frontmen Deek čine aktivnu jezgru brojnih kontrakulturnih pokreta u Velikoj Britaniji od 80-ih do danas – od Antifašističke akcije i inicijativa za radnička prava pa
sve do anarhističkih ekoloških organizacija i skvoterskih okupacija.

Na jubilej stiže i perjanice srpske antifašističke scene i jedan od najangažiranijih europskih bendova – novosadski Red Union koji ove godine slave punih 15 godina postojanja s odsviranih preko 150 koncerata diljem čitave Europe.
Iz Zrenjanina dolazi hip hop dvojac Gipsy Mafia! Ovaj duo čine braća Skill i Buddy O.G. koji predstavljaju album ‘Ciganska posla’

U suradnji s Reci:Klaonicom u Močvari će zasvirati garage hace-punk bend Nature Boys iz Kansas City/USA

Cijena karte iznosi 30 kn. Važno je naglasiti da se karte nalaze samo u pretprodaji i to u Dirty Old Shopu, Tratinska 18, Zagreb.

Neće biti prodaje karata na ulazu!!!

Za one izvan Zagreba, moguće je rezervirati kartu na mail: antifanight6@gmail.com.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*