Zahtjev za trenutnu obustavu rušenja platana u Nazorovoj

nazorova devastacija platane KarlovacGrađanska inicijativa za spas platana u Nazorovoj i Ekološko društvo Pan – Karlovac održali su okrugli stol o izvođenju radova rekonstrukcije Nazorove ulice u Karlovcu.

Naglašena je važnost platana u ovoj ulici kao i ostalih zelenih površina u gradu, a zahtjevi sudionika okruglog stola biti će već u jutarnjim satima uručeni gradonačelniku Jeliću. O čitavoj situaciji biti će obaviještena i nadležna Ministarstva.

Pred velikim brojem građana koji su se okupili u Knjižnici za mlade u Banjavčićevoj ulici doneseni su zaključci kojima se traži trenutačna obustava radova na rušenju platana u Nazorovoj ulici, te stručna revizija projekta kanalizacije kroz Nazorovu ulicu.

Uz organizatore na okruglom stolu su sudjelovali predstavnici struke, građevinari, arhitekti, biolozi te predstavnici stanara Nazorove ulice.
Od strane stručnih govornika moglo se čuti kako za rekonstrukciju Nazorove ulice postoje i druga rješenja, koja ne zahtijevaju velike dodatne troškove, a studija mr. sc. Ivanke Mlinarić “Smjernice za krajobrazno uređenje“ , ne mogu smatrati temeljem za rušenje platana.

Okupljeni također zahtijevaju od gradskih vlasti, obzirom iza svega stoji javni interes za spas platana u Nazorovoj, da se navedeno i poštuje.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*