Otvorena fabrika u Rovinju

the factory klub rovinjNaša rovinjsko-riječka suradnica, Matea Lacmanović, piše o otvorenju novog kluba u bivšim prostorima Tvornice duhana Rovinj u centru grada.

U prostorima gdje su se nekada proizvodile cigarete otvoren je klub prikladnog naziva The Factory. Klub ima industrijski štih, u interijer se nije puno ulagalo u smislu profinjenosti i glamura, već je ostavljen izvoran stil tvorničkog pogona.
Na otvaranju su nastupile DJ Miss Candy u pratnji The Fuel Girls, te DJ Danny Clarkea. Otvaranjem kluba rovinjska je mladež dobila mjesto za izlaske koje je nedostajalo.
Ipak, razočaravajuće je to što je vrhunac zabave bio tek oko 2:30 – 3:00 ujutro, čime Rovinj nastavlja svoj tempo izlazaka koji je nastao prije puno godina dok je zabavni centar Monvi bio otvoren. Naime, uslijed skupih cijena u klubovima, rovinjska se omladina naviknula izlazak započeti na nekoj plaži uz alkohol, a u klubovima potrošiti minimum. Još jedna činjenica koja je bitna za objašnjavanje sve kasnijeg i kasnijeg izlaženja vani mladih jest posao. Naime, mmnogi mladi pronalaze sezonski posao kao konobari/ce ili negdje drugdje u turizmu što podrazumijeva smjene do pola noći, a i duže.

Sve u svemu, Rovinj je bogatiji za još jedno mjesto za izlaske, neiskorišten prostor dobio je svoju svrhu, a uspješnost Factoryja moći ćemo komentirati nakon još kojeg vikenda zabave.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*