Počinje peto izdanje LED festa

|///| LED Fest 2012 |///| 30.6.Stari Grad Dubovac
Nastupima francuskog DJ Ohmwerka, Aetheka iz Sarajava, a uz potporu lokalnih snaga započinje peti LED fest.

OHMWERK live (Polygohm / Jarring Effects) [FRA]

Ohmwerk preferira raznolik electro, producira mutirani dubstep uz mračni dnb, acid rave i eksperimentalne noise beatove. Njegov zvuk trenutno se vrti oko prljavih i tehnoidnih grana bass glazbe s teškim, angularnim ritmovima, uvrnutom bass mehanikom i mračnim atmosferičnim struganjem. Dobija potporu radijskih emisija diljem svijeta, počevši od BBC Radio 1 (Mary Anne Hobbs), Dubstep FM, Brap FM (DVNT/Mantis Radio), Syndetic Radio Show, ali i dj-a kao što su Broken Note, AfterDark, Excision, Noiz, Stormfield, Rob Booth, Opti itd. Ohmwerk vodi label Polygohm zajedno s Major Klemt-om u kojem izdaju svoj unikatni zvučni otisak. Nastupao je s mnogim glazbenicima kao što su: Goth Trad, Zbigniew Karkowski, Julien Ottavi, Mick ‘Scorn’ Harris, Broken Note, Dj Hidden,Caspa, Enduser,Warlock, Venetian Snares, Plaid, Reso, Monster X, Major Klemt, Flatmate, Al Tourrettes, Kevin Gorman, Untold, Dj Fly, Spankbass, Niveau Zero itd. Ohmwerk je također suorganizator eventa “Temple Of Bass” u Lyonu (Fra) na kojem su nastupali mnogi nositelji jungle, bass i dubstep scene.

AETHEK live (Kontra) [BiH]
Misteriozni Aethek iz Sarajeva, BiH, svima poznatiji kao drum’n’bass producent Billain. U svojim ranim godinama života, Stanley Kubrick, David Cronenberg, John Carpenter, Katsuhiro Otomo i glazba iz brojnih mračnih anime filmova je imala snažan utjecaj na njegov budući život. Počeo je zamišljati i vizualizirati tamna mjesta, što je u kombinaciji s njegovim dubokim interesom za znanosti rezultiralo skiciranju i slikanju raznih ideja na papiru. Nakon nekog vremena ovaj način izražavanja za njega nije bio dovoljan, stoga prelazi na glazbenu produkciju gdje nastavlja svoj način izražavanja kroz kompleksne ideje i vizije koje su se i dalje stvarale u njegovoj glavi. Kroz svoje rane glazbene uratke ubrzo je prepoznat kao profesionalni sound dizajner od strane velikih kompanija za koje je dizajnirao audio materijale za filmove, dokumentarce, reklame i slično. U svom premijernom nastupu predstaviti će svoj novi projekt eksperimentalne downtempo neuro elektronike, često uspoređivan s mnogim velikanima na sceni, s kojima dijeli unikatan pristup stvaranju glazbe i nevjerojatnu ljubav prema dizajnu zvuka.

http://www.facebook.com/pages/AETHEK/211280765635357

TEKITOKA (LED) [HR]
Ova mlada dama spoznala je što znači “ljubav na prvi zvuk” kad je prvi put slučajno čula drum&bass. Prije otprilike četiri godine počinje eksperimentirati s produkcijom drum&bass-a, pri čemu razvija veliku ljubav i prema samom zvuku i njegovim beskonačnim mogućnostima transformacija, što ju trenutno dovodi do želje za produkcijom filmske glazbe. Odnedavno je članica LED kolektiva iz Karlovca s kojim ostvaruje i svoj prvi nastup u Novom Marofu pod organizacijom Moving Udruge. Nedugo nakon, biljezi svirke na Dnb Session, Jabbatonu, Dubmartu…. Stilovi koje preferira su neurofunk i techstep.
http://www.facebook.com/di.tekitoka

KODIN (LED / Jabbaton) [HR]
Trenutno težište produkcije mu je uglavnom drum`n`bass, no još uvijek se tu nađe i ponešto breakbeata, trip-hopa, hip-hopa i experimentale čijim je utjecajima i obilježena njegova produkcija. Njegovo prvo izdanje na vinylu bilo je “Girl In A Delirium” 2007. godine. Tu je i EP sa tri pjesme “Right on”, “Wooden dummy” i “Nothing to see” za talijanski label Subculture Music kao digital-ni release. Njegovo najsvježije izdanje je remix pjesme “Binary” od poznatog britanskog producenta Diode-a na američkom labelu Ammunition Recordings. Uskoro izlaze trake za Mindtech Recordings i Close2Death. 2010.g u suradnji sa varaždinskom underground vokalisticom i umjetnicom Diyala-om producira dvije trake “Manwhore” i “Can`t make me”. Nastupao je širom Hrvatske, trenutno je dio LED kolektiva [KA] i Jabbatona [ZG].

http://www.facebook.com/thekodin

NAOS (LED / Beat Svega) [HR]
Poseban interes u miksanju i produkciji posvećuje analognoj “raštimanoj” glazbi preplavljenoj zvukovima ritam mašina. Proučava old school breaks, hardcore i jungle scenu, susrećući se s izvorima iz kojih su proizlašli neki od najvirtuoznijih i najosobitijih stilova elektronske glazbe. Dio je karlovačkog LED kolektiva te nastupa kao LED dj.

DOTS (LED / Beat Svega) [HR]
Jedan je od osnivača LED audio-vizualnog programa (Lokalna Elektronička Defenziva) iz Karlovca, programa Beat Svega, pokretač LED Festa i rezident na festivalu nezavisne kulture Nepokoreni grad. Svoje glazbene utjecaje povlači iz techno, idm, electro i bass glazbe koju inkorporira kao tematske ili mashup dj setove. Kroz petogodišnje dj-anje nastupao je u većini hrvatskih gradova na festivalima i manjim klupskim večerima, a uz neke od nositelja hrvatske ‘broken’ i ‘tech’ scene nastupao je s izvođačima mračne mutirane bass elektronike kao što su Stormfield, Scanone i Boris Noiz.

http://www.facebook.com/beat.svega

Visuals:

fnF5 (Moving) [HR]

“FnF5” se bavi izradom modularnih video instalacija, mapiranjem elemenata instalacija, te izradom i puštanjem 3D animacija (vizualizacija). Dolaze iz Varaždina, ispred Moving crew-a predstaviti instalaciju “Kubik”.”Kubik” je modularna video instalacija, konceptualno zamišljena kao reljefna površina pravilnih oblika. Izgradnja instalacije temelji se na povezivanju svakog zasebnog elementa u jednu cjelinu koja kreira jedinstvenu 3D projekcijsku površinu. Svaki fizički segment instalacije naknadno se osvjetljava projektorom kako bi se dobila dinamičnosti same instalacije u odnosu na okolinu.

DNEVNA ULAZNICA: 30 kn


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*