Povijesnim šetnjama Zvijezdom završava projekt Nove ideje u starim prostorima – socijalno uključivanje kroz umjetnost i kulturu udruge KA-MATRIX

Produkcijom dvije povijesne šetnje Zvijezdom završava projekt “Nove ideje u starim prostorima” koji je trajao 15 mjeseci u organizaciji udruge KA-MATRIX, a uključivao je kulturno umjetničke radionice i produkcije mjuzikla i igrokaza sa sudionicima starijim od 55 godina.

Sudionici završnih radionica izvesti će čak dvije produkcije povijesnih šetnji Zvijezdom koje su protekla tri mjeseca osmišljavali pod vodstvom suradnice Sande Kočevar. Radi se o šetnjama pod nazivom Bludobolja koje će se održati 09.11.2019. godine. Prva šetnja kreće od 10:00 sati s Trga bana Josipa Jelačića te Zvjezdanom vremeplovu koji kreće u 11:00 sati sa Strossmayerovog trga. Priče će sudionike odvesti u davna vremena grada i ponuditi zanimljivi sadržaj koji nije toliko poznat javnosti.

Što se jelo, što se pilo, nosilo, kako se liječilo, može se poslušati ove subote.

Šetnje su besplatne i traju 45 minuta, a uz svaku će posjetitelji dobiti i programski vodič kroz koji će moći pratiti priču.

Projekt “Nove ideje u starim prostorima – socijalno uključivanje kroz umjetnost i kulturu”, provodi se uz financijsku podršku Europske unije (u iznosu od 458.340,69 kuna sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda) i Ministarstva kulture Republike Hrvatske (u iznosu od 80.883,65 kuna). Ukupna vrijednost projekta je 539.224,35 kuna.

Sadržaj ovog priopćenja isključiva je odgovornost udruge KA-MATRIX.

više informacija na: manuela@ka-matrix.hr


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*