Predavanje o direktnoj demokraciji i direktnoj akciji

 zagreb prosvjedi11.01. od 17:00 Mikrokino Gimnazije Karlovac
Druga aktivnost projekta Mladi – aktivizam – mediji koji tijekom 2012. i 2013. provodi udruga za kreativni razvoj Domaći biti će predavanje o direktnoj demokraciji i direktnoj akciji i načinima pokretanja novih inicijativa u zajednici na navedenim osnovama.

Voditelji studenti s Filozofskog fakulteta u Zagrebu i članovi inicijative Direktna demokracija u školi, Bruna Nedoklan i Adam Beršinić.

Kroz predavanje i kasniji razgovor razmatrati će se načini komunikacije s lokalnom samoupravom, te odogovoriti na koji način uspostaviti modele upravljanja po direktno demokratskim načelima, mogućnosti stvarne suradnje i sudjelovanja svih zainteresiranih i način donošenja odluka.
Na tribini će biti predstavljeni osnovni oblici direktne akcije te će svaki biti potkrijepljen primjerima iz svakidašnjice.
Predavanje je otvoreno za javnost.

…o projektu Mladi – aktivizam – mediji

Kroz projekt Mladi – aktivizam – mediji želi se informirati mlade i širu javnost u Karlovcu o aktivnostima udruga i inicijativa mladih, te pokazati primjere i mogućnosti aktivnog uključivanja u život zajednice. Namjera nam je potaknuti mlade na aktivno sudjelovanje u javnim i nezavisnim medijima ali i društvenom i kulturnom životu zajednice uz informiranje i povezivanje grupa i pojedinaca.
U okviru projekta održati će se niz edukacija i predavanja. Uz radionicu o aktivnom građanstvu i građanskoj participaciji održati će se i edukacija o direktnoj akciji i direktnoj demokraciji i načinima pokretanja novih inicijativa u zajednici, korištenju elektroničkih i novih medija s naglaskom na društvene mreže i medijskom aktivizmu. Uz edukacije emitirati će se radijske emisije o aktivizmu mladih koje će pripremati sami mladi, a projekt će se pratiti putem internetskih stranica planetmagazin.net i domachi.hr.
Radionice i predavanja namijenjene su učenicima, članovima udruga mladih i za mlade, udrugama civilnoga društva i ostalim zainteresiranim građanima.

Projekt se provodi zahvaljujući potpori Ministarstva socijalne politike i mladih Republike Hrvatske.

Za više informacija molimo da se obratite na jedan od naših kontakata: tel/fax 416 995, mobitel 098325885 ili mailom na domachi@domachi.hr


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*