SUDA – prvo flešanje računala MediaLAB grupe

srijeda 14. prosinca 2022. u 18 sati / online / hacklab01.org \\\
MediaLAB grupa poziva sve zainteresirane da sudjeluju u flešanju računala. Program pod nazivom SUDA: Prvo Flashanje MediaLAB grupa održat će se u srijedu 14. prosinca 2022. u 18 sati online na hacklab01.org.

Radi se o “flashanju” odnosno zamjeni softvera koji upravlja sustavom prije učitavanja operativnog sustava. Iz hacklaba kažu: “Ovo je početak novog života koji će u budućnosti postati umjetničko djelo. Budite svjedoci ovom radosnom događaju, a poslije ostanite na predavanju s uvodom u Libreboot, Coreboot te ponuđenim odgovorima na pitanje zašto bi itko to želio napraviti svom računalu.”

Program vodi Vedran Gligo, produkcijski koordinator umjetničke organizacije Format C i glavni administrator SUDA projekta.

Više informacija na:
https://wiki.formatc.hr/shelves/suda
Hacklab01 je projekt haktivističke, DIY i mrežne produkcije temeljene na otvorenoj kulturi i slobodnom kodu, financijski podržan sredstvima Grada Zagreba – Gradskog ureda za kulturu, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Zaklade Kultura nova i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.
hacklab01.org


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*