Sudjelujte u pripremi izložbe o Hrvatskom domu

16.10.2019. Stari grad Dubovac///
Uoči otvorenja Urbanog parka i uređenja dijela prostora u lijevom krilu zgrade Hrvatskog doma, Savez udruga KAoperativa organizira izložbu o Hrvatskom domu te poziva sve koji se žele uključiti da posude/ustupe fotografije, plakate, tekstove i predmete koji se na neki način vežu za povijest zgrade.

Hrvatski dom brojnim je generacijama Karlovčana predstavljo sjecište i simbol društvenog života Karlovca. Izložbom se želi obilježiti i sadašnjost prostora Male scene Hrvatskog doma, koja danas okuplja više tisuća korisnika i nekoliko stotina programa godišnje. Nastojanja Saveza udruga KAoperativa, koji već petu godinu uspješno upravlja prostorom, usmjerena su prema pokretanju društveno-kulturnog centra Hrvatskog doma.

Izložba „Društvenost u Hrvatskom dom u Karlovcu – individualna i kolektivna sjećanja“ biti će otvorena 16. listopada 2019. godine, u dvorani na Starom gradu Dubovcu, kao dio programa konferencije o sudioničkom upravljanja u kulturi.
O organizaciji izložbe brinuti će Savez udruga KAoperativa i Gradski muzej Karlovac, dok postav izložbe nastaje u izravnoj suradnji s građanima.
U realizaciji postava izložbe moguće je sudjelovati s fotografijama, plakatima, tekstovima i predmetima, koji se posuđuju organizatorima do kraja trajanja izložbe.
Do 15. srpnja 2019. godine potrebno je na adresu kaoperativa@gmail.com poslati opis i fotografiju predloženog eksponata.
Izložba i konferencija organiziraju se u okviru projekta „Hrvatski dom u centru“, čiji je nositelj Savez udruga KAoperativa, a partner Grad Karlovac.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskoga socijalnog fonda, a provedba traje od listopada 2018. do listopada 2019. godine.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*