Upadaj u kombi: Po’metra crijeva i Pomelo Chess Society

20.05.2022. 21:00h Mala Scena HD ///
Upadaj u kombi je naziv programa koji zapravo na bazičan način opisuje najvažniji cilj postojanja svih bendova; a to su nastupi uživo ili jednostavnije koncerti. U okviru programa prostor Male Scene Hrvatskog doma u Karlovcu ugostitit će glazbene sastave Po’Metra crijeva i Pomelo Chess Society.

PoMetra Crijeva je prvi i jedini Ča-Metal™ bend. Šesteročlana grupa koja inspiraciju crpi iz istarskihle gendi, mitova i priča, a glazbu radi pod utjecajem istarske ljestvice i metala.
Zvukom benda, uz višeglasno pjevanje, žestoke gitare, synthove i bubnjeve dominiraju sopile – tradicionalni hrvatski primorski drveni puhački instrument čije je sviranje „na tanko i debelo“ dio zaštićene UNESCO-ve svjetske kulturne nematerijalne baštine.
Osnovani 2003. godine, izdali su 3 albuma u vlastitom izdanju, a najnoviji album, Ča Metal iz 2018. od publike i kritike je primljen s velikim zanimanjem.
Nakon rasprodane promotivne svirke u Rijeci, Kopru i Puli, s nastupima u Hrvatskoj i Sloveniji, snimanjem spotova i nizom promotivnih nastupa na radio postajama, PMC nakon travnja 2019. godine, povodom proslave svog 15. rođendana izbacuje spotove i izdaje remastere albuma
Črne Besede Va Kastafskih Šumah i Metal Va Guzice, originalno snimljenih 2003. i 2005. godine.
Uz 50ak odsviranih koncerata, atraktivnu vizualnu prisunost, i neprekinutu aktivnost na socijalnim mrežama, u proljeće 2022. godine grupa će objaviti novi album uz video spotove, a planirani su nastupi diljem regije.

Pomelo Chess Society je instrumentalni rock trio iz Rijeke, koji predstavlja novi glazbeni pravac – Šah Math Rock. Nakon godina sviranja u raznim riječkim bendovima tri zaljubljenika u šah, egzotično voće i rock ‘n’ roll udružili su snage i krenuli novim neistraženim putevima.
U zimu prošle godine izbacili su svoj prvi album istoimenog naziva Pomelo Chess Society. Pjesme su
snimane u G.I.S. studiju pod budnim okom Matej Zeca, gitarista riječkog Let 3. S Leom Marohnićem na gitari, Vedranom Medanićem na basu i Ivanom Polonijem na bubnjevima, glazba Pomela u isto je vrijeme kalkulirana, progresivna i izuzetno dinamična, te ju se mora slušati s oprezom, jer ako se previše udubite u nadrealne gitarske dionice, male su šanse za skori prestanak slušanja.
Nositelj programa je udruga Diston iz Rijeke, a glazbeno događanje se odvija u partnerstvu s Savezom udruga Kaoperativa.

Ulaz je 30 kn

Program je sufinanciran putem Natječaja “Jer svirati se mora 2” provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*