Viva le punk vol.3

viva la polasubota 02.02.2008. Boogaloo, Zagreb
Nakon što je mini-festival Vive Le Punk doživio vrlo uspješna dva prethodna izdanja, na kojima su svirali UK Subs, Anti – Nowhere League i Vibratorsi, uslijedio je i treći nastavak na kojem su zasvirali Peter & The Test Tube Babies, jedni od najpoznatijih predstavnika britanskog oi! punka.Hladnoća i kiša koja je nemilosrdno lijevala nad Zagrebom to subotnje popodne ipak nije zaustavila pankere da se pojave na ovoj, vjerojatno najvećoj zimskoj punk-poslastici. Nakon ljetos viđenog spektakla na festivalu Viva La Pola, mnogi nisu mogli odoljeti, a da PTTB ne pogledaju još jednom.

Viva le Punk 08 otvorila je zadarska Alergija već oko 21 sat tako da je većina publike propustila. Alergija je je opravdala svoje sudjelovanje na ovom već pomalo tradicionalnom zimskom pank druženju, a oni koji ih i nisu vidjeli imati će ih prilike provjeriti na nekom od sljedećih koncerata.
Drugi su svirali Eksodus, čvrsti domaći punkrockeri koji su glazbeno đir je itekako odgovarao ovom mini-festu.
Prije PTTB-a su se na stage popeli Čovek bez sluha. S obzirom da su Sixpack popularni u Hrvatskoj, tako je i Mikijev novi bend relativno dobro prihvaćen, što u velikoj mjeri duguje kreditu koji ima kroz SixPack je ČBS više zvuče kao neki pop rock band u stilu Adastre, Vatre i sličnih nebitnih pojava na hrvatskoj rock sceni, Onaj drugi dio publike koji i nije baš blagonaklono prokomentirao nastup kragujevačke četvorke. Kad od 4 člana benda dvojica nose Ramones majice to definitivno ne miriši na dobro pa unatoč nekolicini fanova pred stageom okupljeni su jedva dočekali početka Petera i društva.
Do nastupa PTTB-a se Boogaloo već pristojno popunio, tako da su engleske legende krenule u petoj brzini. Redali su se svevremenski hitovi sa starih albuma poput Banned From The Pubs, Jinx, Blown Out Again, Moped Lads, Up Yer Bum.., kao i nekolicina novih, poput My Unlucky Day. No kako su brzo krenuli ˝u petoj brzini˝, tako su se brzo i umorili lagano plutajući prema završetku nastupa. Moram priznati, nisam ni skužila kad je bio kraj koncerta, jer je završio poprilično mlako i vrlo brzo. Kasnije se iz komentara publike moglo zaključiti da su mnogi razočarani kratkoćom koncerta te da su ih se PTTB više dojmili na nastupu u Puli gdje su, iako se radilo o festivalskom nastupu, svirali puno duže i energičnije.
Kad se sagleda u cjelini, ideja za ovakvo okupljanje u zimskoj suši pank događanja je dobra, što zbog mogućnosti da se vide/čuju neki novi/stari bendovi, što zbog dobre zabave i ekipe koja se okupila..
PTTB se uskoro može provjeriti na Rebellion Festivalu u Beču krajem travnja gdje će imati priliku popraviti dojmove narušene svirkom u Boogaloou. Tea Čondrić

o bendovima:
Peter & The Test Tube Babies osnovani su 1978. g. u Brightonu i može ih se lako smatrati pionirima Oi! punka. Njihov prvi singl Banned From The Pubs postaje punk uspješnica, a prvi album Pissed & Proud koji je objavljen 1982. već spada u prave klasike punk-rocka. Drugim albumom, Mating Sounds of South American Frogs, već polako zauzimaju kultno mjesto, a singl Jinx postaje (a mnogi bi rekli i ostaje) njihov najuspješniji hit do današnjih dana.
Čovek bez sluha je drugi bend Mikija iz mnogo poznatijeg melodičnog punk benda Sixpack, koji su ovom prigodom promovirali svoj drugi album nazvan Second Hand.
Eksodus je zagrebački punk-rock band koji je djelovao davne 1985. na lokalnom nivou, da bi se 1999. ponovno okupili i nastavili svirati tipičan punk-rock osamdesetih po uzoru na UK Subs, Partisanse i rani Exploited.
Alergija dolazi iz Zadra i predstavnici su tipičnog Oi! punka. Osnovani 1994., njihov album Četvrti stalež iz 1997. slovi za jedan od najboljih hrvatskih punk albuma.

<"> code/ free 30 day / <">/ md online/ buy without